Bírod még a lencsét? – Akkor jöjjön egy gyors egytálétel!
Na jó, a lencse csak az egyik fő összetevője ennek az ételnek, és abból is a vörösre esett a választásunk. A fő attrakciója az édesburgonya, és a nem kevésbé elhanyagolható fűszerek. Ezek mellett pedig az sem utolsó szempont, hogy rendkívül laktató, még így, hús nélkül is.
A megfelelő mennyiségű fehérjét a lencse biztosítja, szénhidrátnak pedig a finom édesburgonya bőven megteszi. Íme, a recept, amihez szerezd be a következő hozzávalókat:
45 dkg édesburgonya
20 dkg vöröslencse
2 db hagyma
1 nagyobb paprika
2,5 dl zöldséges alaplé
5 dl kókusztej
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál kurkuma
1 teáskanál garam masala
2 teáskanál currypor
só, bors
A hagymát pucold meg, kockázd fel, a paprikát szeld fel, a fokhagymát aprítsd fel. Az édesburgonyát szintén szabadítsd meg a héjától és vágd kockákra. Az olajat hevítsd fel, dobd rá a hagymát, pirítsd üvegesre. Mehet rá a fokhagyma, majd az édesburgonya és a paprika. Pirítsd meg egy kicsit, majd mehet rá a paradicsom, a fűszerek, végül a lencse. Az egészet öntsd fel az alaplével, és a kókusztejjel és főzd össze. Frissen is finom, de akkor a legjobb, ha állt egy kicsit és az ízek összeérnek.
Forrás: chefkoch.de