2023.05.16. 17:20:00 10902 302

Bográcsoznál? Készíts egy olaszos ragut a tűz fölött!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudod mi a különbség pörkölt, ragu és tokány között? Egyrészt, hogy van-e benne pirospaprika, mint fűszer, másrészt az, milyen formára vágjuk hozzá a felhasznált húst. A magyar pörköltet nem is nagyon kell bemutatnunk, de a tokányról jó tudni, hogy ez az az étel, amelyikben a húst csíkokra vágják. A ragu pedig…

Tavaszi ragu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi ragu

Ahány ország, annyiféle név, viszont az általában közös jellemzője a nemzetek ízlésére szabott húsételnek, hogy pirospaprikát nem tartalmaz, és a húst egyforma kis kockákra szeletelik fel. Természetesen főzéstechnikai szempontból az is fontos, hogy lehetőleg hosszú időn keresztül párolva legyen elkészítve, mert akkor lesz tökéletesen omlós és szaftos a hús. Így nem csupán a jól ismert bográcsgulyás és pincepörkölt lehet a bográcsozás idei sztárja, de egy finom ragu is!

Az olasz konyhában a ragu, azaz stufato, inkább egy húsos mártásra hasonlít, amelynek fő összetevője a kihagyhatatlan paradicsom, és általában marhahúsból készítik el. Aki hiányolja a marhapörkölthöz hagyományosan használt vörösbort a receptől, ne csüggedjen! A ragu mellé borospohárban elfogyasztva még inkább ki fog jönni az íze.

Tavaszi ragu olaszosan fűszerezve

Hozzávalók:

Fél kg marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
2 db zellerszár
fél csésze alaplé húslevesből
4 ek. olívaolaj
1 cs. paradicsomszósz
negyed csésze fűszerkeverék: bazsalikom, oregánó és rozmaring
só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Gyújtsunk alá a bográcsnak, és melegítsük fel benne az olívaolajat (vagy más zsiradékot). A vöröshagymát aprítsuk fel, míg a fokhagymagerezdeket zúzzuk össze, mielőtt a bográcsba kerülne. A hagymákat pároljuk addig, míg meg nem puhulnak.

A marhahúst vágjuk fel egyforma 2-3 cm nagyságú kis kockákra, és pirítsuk meg minden oldalát. A sárgarépákat és a zellerszárakat megtisztításuk után karikázzuk fel, majd folyamatosan kevergetve a bogrács tartalmát, főzzük az egészet addig, amíg az újonnan hozzáadott zöldségek meg nem puhulnak.

Öntsük rá az alapléként használt húslevest, majd kicsit később, amikor a párolgás már kezdi egy kicsit besűríteni, öntsük hozzá a paradicsomszószt és adjuk hozzá az olaszos fűszerkeveréket.
A hőt tartsuk egyenletesen és ne hagyjuk túl nagy lánggal égni, hogy a marhahús ne hirtelen főjön meg. Végezetül, amikor a hús is már kellően puha, a ragut ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.

Forrás: www.wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...