2015.05.28. 08:21:23 20129 326

Bográcsozzunk! Gombás marhapörkölt recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pörkölt, a gulyás, a halászlé, a paprikás krumpli és még a lecsó is sokkal finomabb, ha a szabadban, bográcsban főzzük meg. Sőt, én még szabolcsi töltött káposztát is ettem bográcsban főzve. Valahogy mindig jobb így a végeredmény, és teljesen máshogy esik az embernek.

Gombás marhapörkölt | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gombás marhapörkölt | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Így van ez ezzel a gombás marhapörkölttel is, amihez kapros nokedlit ajánlunk - nem fogod megbánni.

Gombás marhapörkölt bográcsban - Recept

  • 2 kg marhalapocka(v. lábszár)
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg gomba(csiperke)
  • 2 dl vörösbor
  • paradicsom
  • paprika
  • pirospaprika
  • Erős Pista(paprikakrém)
  • 2 db babérlevél
  • 4 szem borókabogyó
  • köménymag
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoránna
  • őrölt bors
  • olaj
  • víz

A húsról lefejteni a hártyás részt, majd felkockázni. A gombát megtisztítani, majd félbevágni és felszeletelni. A vöröshagymát apró kockákra vágni, majd egy kevés olajon elkezdeni párolni. Párperc után hozzáadni a felszeletelt fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Együtt párolni tovább. Ha már kellően megpárolódott, beletenni a kockára vágott húst és fehéredésig kevergetve együtt párolni. Közben megszórni a pirospaprikával és az ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel, majd felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Kiforralni, majd a tüzet mérsékelve főzni.

Ha már félig megpuhult a hús, akkor hozzáadni a felszeletelt gombát és felönteni a borral. Szép lassan tovább főzni. Ha szükséges még utána fűszerezni és a vizet pótolni. Addig főzni még a hús finom omlós lesz és a szaft jól besűrűsödik.

Tálaláskor főtt krumplit, galuskát és savanyúságot kínálhatunk hozzá. Én a galuska tésztába most apróra vágott kaprot kevertem, és nagyon jól illett a pörkölthöz.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...