2022.03.17. 12:20:00 5702 210

Boldogság helyett boldogulás? Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boldogság manapság már nem egy lelkiállapot, hanem egy igazán fontos célként szerepel az emberek életében. Azonban így pont, hogy a lényegét veszíti el ez az érzés, és az utána folyó hajsza árthat is nekünk azáltal, hogy az énközpontú gondolkodás felé hajt.

Boldogulás és boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogulás és boldogság

Saját boldogságunk keresése közben sajnos mások kárára lehetünk, de ironikus módon a túlzott önmagunkra koncentrálás magányossá is tehet minket.
A boldogság forrása azonban nem ritkán épphogy a kölcsönös szociális támogatottságból fakadhat: Amikor másokért erőfeszítéseket teszünk, hozzájárulunk a társadalmi jóléthez, és ennek során gyakrabban élhetünk át pozitív érzelmeket.

Amikor úgy érezzük, hogy boldogtalanok vagyunk, keressük meg annak forrását, és ne hibáztassuk miatta magunkat sem. Ugyanakkor ne értékeljük túl a boldogság érzését sem, mert az utána folytatott kétségbeesett hajsza után csalódhatunk az érzés intenzitásában is.

A jólét javítása

A boldogságnál mélyebb értelmet nyert fogalom a sikerélmény, az önértékelés és a másokkal való kapcsolatot is magába foglalja. Tegyünk érte folyamatosan!

  1. Győződjünk meg arról, hogy önmagunkén túl a gondunkra bízott egyének alapvető szükségleteit is tudjuk-e biztosítani.

  2. Vigyünk olyan célt is az életünkbe, amelyik nem saját érdekeinket helyezi előtérbe: hitünk vagy meggyőződésünk szerint vállaljunk elkötelezett szerepet egy-egy segítő szándékú vagy szakmai csoportban. Az önkéntesség egy olyan tevékenység, amely pozitívan hat vissza ránk.

  3. Szánjunk rendszeresen időt számunkra élvezetes tevékenységekre. Hobbi híján járjunk ki a természetbe sétálni vagy kapcsolódjunk ki zenehallgatás közben.

  4. Ápoljuk és terjesszük ki pozitív emberi kapcsolataink körét. A családi és a baráti kapcsolatok mellett, szánjunk időt munkahelyi kapcsolataink ápolására is.

Csalódást keltő lehet az is, hogy a jelenlegi világszintű történések (pl. természeti katasztrófák, politikai igazságtalanságok, mélyszegénség) tükrében nem is biztos, hogy mindenki elsődleges célja a boldogság elérése, sokkal inkább a boldogulás. A boldogságra való buzdítás pedig az együttérzés hiányát keltheti a traumákat elszenvedőknek. Az, hogy mások (néha túlzóan) boldognak tűnnek, további szorongást eredményezhet esetünkben.

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...