Bolondítsd meg a cseresznyét egy kis alkohollal – Vagy fordítva!
Egy finom nyári koktéllal a kezünkben lazítani egy kellemes szombat este, a teraszon ücsörögve, a családdal, barátokkal, a párunkkal beszélgetve, vagy éppen csak a csendet hallgatva – hm, nincs is ennél jobb. Neked csak a társaságról kell gondoskodnod, hiszen van is egy szuper itókareceptünk számodra!
Szereted a cseresznyét? És a mojitót? Hát akkor ötvözd a kettőt!
Nyári kedvenc - Cseresznyés mojitó
1 dl szóda
12 dkg cseresznye
15 dkg zúzott jég
4 evőkanál fehérrum
2 evőkanál limeszirup
4 evőkanál limelé
8 mentalevél
Magozd ki a cseresznyéket, majd öntsd össze a levekkel, rummal és a jég felével. (Ha jég híján vagy, akkor fagyaszd le a cseresznye egy részét, majd még így jegesen pürésítsd az egészet. Ebben az esetben viszont 1,5-szer annyi szódavízre lesz szükséged.) Az egészet pürésítsd. Mehetnek a mentalevelek egy-egy pohárba, amit alaposan nyomkodj szét. Oszd el a poharakban a cseresznyés jeget, majd önts rá szódát. Ha nem elég hideg, mehet bele a maradék jég.
Forrás: essen-und-trinken.de