2023.10.17. 17:25:00 6477 247

Csempéssz minél több vizet az őszbe! Ezért tesz jót neked
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A víznek fizikai egészségünkre gyakorolt pozitív hatását leginkább nyáron érezhetjük a saját bőrünkön, ilyenkor könnyebb a fürdés és az úszás adta lehetőségeket kihasználni. Amikor a meleg időjárás már a múlté, helyezzük át a hangsúlyt a mentális egészségre: A víznek nem csak testünket hűsítő, de elménket nyugtató hatása is van.

Falevelek a vízben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Falevelek a vízben

Ősszel, de akár télen is keríthetünk alkalmat arra, hogy a víz pozitív hatásait kihasználhassuk:
A fedett (és jobb esetben hűtött) uszodák környékén élőknek a hűvösebb évszakokban sem kell lemondaniuk az úszás öröméről. Azonban a kevésbé fejlett infrastruktúra mentén élőknek sem kell szomorkodniuk, mert ők viszont a természetes vízlelőhelyeknek lehetnek inkább bővében! Hogy miért is ilyen fontos a víz, mint környezeti elem az emberek életében? Korábbi írásunkból - ide kattintva - részletesebben megtudhatod. Ennek tükrében már nem is olyan meglepő, hogy sokak legkedvesebb szabadidős tevékenysége a horgászat, nem igaz?

Amennyiben ősszel mi is keresnénk a módját annak, hogy a víz jótékony hatásait hogyan lehetne belecsempészni a mindennapi öngondoskodásba, az alábbi lehetőségek kapaszkodót adhatnak hozzá.

A víz, mint a testi és lelki egészségünk megőrzője

Uszodák és wellness központok látogatása

A legtöbb gyógyfürdőben és szaunaparkban lehetőségünk van különleges vízterápiás kezelésekre, az úszás és a gyógyvizek élvezése mellett választhatunk hidroterápiát vagy éppen (meditációs) szaunaszeánszt is.

Otthoni habfürdőzés

Ha van egy elég nagy kádunk, akkor időnként egy meleg fürdőt otthon is vehetünk. Ilyenkor illóolajokat vagy fürdősókat is használhatunk, amik aromaterápiás hatásukkal tudják fokozni a víz relaxáló hatását.

Kikapcsoló séta a vízparton

Ha hétköznapokon munka után sem időnk, sem energiánk a legközelebbi vízpartra ellátogatni, akkor legalább hétvégente szánjuk rá magunkat arra, hogy vízcsobogást hallgassunk, illetve a víz nyugtató hullámzását nézzük. A tavak, folyók vagy még szerencsésebb helyzetben a tengerek partja mentén sétálva megfáradt agyunk képes lesz egy kicsit kikapcsolódni.

Meditáció a víz segítségével

Meditálni bármilyen vízparton lehet, de nem éri meg felfázni, így amikor az időjárás nem teszi lehetővé a természet elemeinek kiélvezését, vigyük be a vizet az otthonunkba! A vízcsobogást megjelenítő meditációs zenék segítik elménket a stressz csökkentésében és a koncentráció javításában. Amennyiben elegendő helyünk van egy privát pihenő zúg kialakítására, gondoljunk egy beltéri csobogó vagy szökőkút beépítésére is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...