2024.10.09. 08:34:03 5710 219

Csipkebogyó, az ősz egyik titkos fegyvere
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csipkebogyó, avagy a vadrózsa termése, egy igazi szuperélelmiszer, amelyet érdemes beilleszteni az étrendünkbe. Többféle egészségügyi előny kapcsolódik hozzá, és számos módon felhasználható, legyen szó teáról, lekvárról vagy akár étrend-kiegészítőkről. Rendkívül sokoldalú gyógynövény, tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Segíti az immunrendszer működését, védi a bőrt, támogatja az emésztést, és jótékony hatással van a szívre. A rendszeres fogyasztása természetes módon járulhat hozzá az egészséges életmódhoz.

Csipkebogyó Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csipkebogyó Fotó:123rf.com

Vegyük sorra egy kicsit konkrétabban, mire jó a csipkebogyó

Magas C-vitamin tartalom: A csipkebogyó az egyik legjobb természetes C-vitamin forrás, ami erősíti az immunrendszert, segít a megfázás és az influenza elleni védekezésben, valamint gyorsítja a gyógyulást. Sőt, a C-vitamin antioxidáns hatása miatt védi a sejteket az oxidatív stressztől, ami lassítja az öregedési folyamatokat.

Gyulladáscsökkentő hatás: Kiváló gyulladáscsökkentő, így segíthet olyan betegségek kezelésében, mint például az ízületi gyulladás. A benne lévő antioxidánsok, különösen a flavonoidok, hozzájárulnak az ízületek egészségéhez, csökkentve a fájdalmat és a merevséget.

Bőrre gyakorolt jótékony hatás: A csipkebogyó olaját gyakran használják a kozmetikai iparban is. A benne lévő vitaminok és antioxidánsok táplálják és regenerálják a bőrt, csökkentve a ráncok kialakulását és a bőrszárazságot. Segíthet a hegek, striák és napkárosodás enyhítésében is.

A szív- és érrendszer egészségét is támogatja: Az ebben az apró bogyóban található antioxidánsok és fitonutriensek segítik a koleszterinszint csökkentését, és jótékony hatással vannak a vérnyomásra is. Ezek a hatások együtt hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Emésztésjavító: A csipkebogyó magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, és segít a bélrendszer egészségének fenntartásában. A rostok javítják a bélműködést, segítenek a székrekedés megelőzésében, és gyorsítják a méreganyagok távozását a szervezetből.

Hogyan használjuk fel?

A csipkebogyót különféle formában fogyaszthatjuk. A legnépszerűbb talán a belőle készülő tea, amely kellemes, enyhén savanykás ízével nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. A tea mellett készíthetünk belőle lekvárt, szirupot, de a csipkebogyó por vagy kapszula formájában is elérhető.

Frissen vagy szárítva is felhasználhatjuk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a C-vitamin hőérzékeny, így a hosszan tartó hőkezelés csökkentheti a vitamin mennyiségét. Ha teát készítünk belőle, érdemes a forrás után kicsit visszahűtött vízzel leönteni, hogy minél több értékes tápanyagot megőrizzünk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...