2023.06.20. 17:30:00 7641 299

Cukkinis tekercs: Amikor már uncsi a rántott tök!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Padlizsán, csillagtök és cukkini: sütve, főzve, rántva. Isteni mind, bárhogy is készítjük, de hamar rá lehet unni arra, ha csak egyféleképpen! Valljuk be, hiába macerás, azért a család mégiscsak panírba forgatva és bő olajban kisütve falja a zöldségeket is a legszívesebben. Pedig van ennél egy egészségesebb, és ugyancsak ízletes módja is a fogyasztásuknak.

Cukkinis tekercsek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukkinis tekercsek

Mivel úgyis itt a grillszezon, a cukkini is készülhet a grill lapon vagy rácson sütve. Persze simán felkarikázhatjuk, hogy egy könnyű fűszerezés után sütésre is kerülhessen a tökféle, de most ne siessünk annyira!

Grillezett cukkinitekercs

Hozzávalók:

cukkini (salátának való)
krémsajt
olívabogyó vagy kapribogyó
(pármai vagy feketeerdei) sonka, esetleg garnélarák
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg jó alaposan, majd vágjuk hosszában minél vékonyabb szeletekre. A szeleteket sózzuk és borsozzuk meg, ezután az egyik oldalukat kenjük meg legfeljebb ujjnyi vastagon a krémsajttal. Erre kerül a durva darabokra aprított olíva- vagy kapribogyó, valamint a cukkiniszeletek szélességéhez igazított méretű sonkaszeletek is.
Tekerjük fel a cukkinikat, és tegyük fel a kis tekercseket a grillre. Hogy ne tekeredjenek ki miközben forgatjuk, egy-egy fogpiszkálóval vagy hústűvel is megtűzhetjük a tekercseket.
Egy másik módszer, hogy a cukkini szeleteket egymást kissé fedve lefektetjük egymás mellé, majd így töltjük meg. A feltekeréskor egy hosszabb roládot fogunk kapni, amit így egyben is megsüthetünk, majd a sütés után szeletelünk fel.

Tipp:

A töltelék szinte bármi lehet, ennek csak a fantáziánk és az ízlésünk szabhat határt. Szerintem tojáskrémmel és lazaccal, illetve tonhalkrémmel és füstölt sajttal is igazán finom kis előétel lehet a feltekert cukkiniből.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...