De hogy kerül a tészta a muffinsütőbe! –Hát így!
Néhány éve (na jó, mióta megszületett a gyerkőcünk:-)) sokkal jobban díjazom az egyszerű, könnyen elkészíthető fogásokat, mint a sok összetevős, bonyolult, pepecselős ételeket. És azóta sokkal többet használom a muffinsütőmet. Mert kiderült, hogy nem csak finom süti készülhet benne, ennél sokkal sokoldalúbb „szerkentyűről” van szó!
Azóta készült benne nálunk fasírt, vagy sült tojás! És most még egy szuper receptre bukkantam, amit érdemes lesz kipróbálni.
Zöldséges-tésztás finomság muffisütőben
Amiket feltétlenül szerezz be hozzá:
25 dkg szarvacska tészta (főzve)
15 dkg gomba
2 db hagyma
10 dkg sonka
4 db tojás
2 dl tej
15 dkg cukorborsó
néhány levél bazsalikom
só, bors
zsemlemorzsa
ketchup
reszelt ementáli
1 kis doboz Crème fraîche
A tésztát főzzük meg sós vízben. A főzés utolsó 3 percében adjuk a tésztához a cukorborsót. Főzzük együtt néhány percet, majd öntsük le róla a vizet, csöpögtessük le. A gombát mossuk meg, szeljük fel, a hagymát szintén mossuk meg, majd karikázzuk fel. A sonkát kockázzuk, majd hevítsünk egy kis olajat, amire dobjuk rá a gombát, hagymát. Sóval, borssal ízesíthetjük. Ha kellően megpirult, mehet hozzá a tészta, borsó, sonka, bazsalikom. A Crème fraîche-t a tejjel és a tojással kikeverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy 12 darabos muffinformát kikenünk zsiradékkal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tésztás keveréket, majd erre mehet a tojásos „mix”. Míg töltjük a keverékeket, a sütőt előmelegítjük 160⁰ C-ra, és mehet is a muffinsütő a melegre. De előtte el ne felejtsük megszórni egy kis reszelt sajttal!
Forrás: ichkoche.at