2021.12.20. 15:27:43 7072 265

December a hízás hónapja, tehetsz ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van néhány trükkünk, hogyan ússzuk meg a rosszulétig evést és a nyomasztó lelkiismeretfurdalást ünnepek után, amikor már nem merünk ráállni a mérlegre sem. Nézzük, mit tegyünk, avagy mit ne együnk ünnepek alatt.

Karácsonyi étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi étkezés

Nagyon fontos, hogy jól átgondoljuk, valójában mit is szeretnénk. Ha nem érdekel bennünket az egészségünk megőrzése, nem célunk a testsúlyunk megtartása, akkor írhatok én bármit, az semmin sem fog változtatni. Ebben az esetben csak boldog ünnepek (és gyomorrontás) utáni lábadozást tudok kívánni. Azonban ha valóban elhatároztuk amit szeretnénk, akkor tartsuk is ehhez magunkat. Mi a célunk? Nem rosszul lenni? Nem elhízni? Vagy csak szimplán megtartani a mostani testsúlyunkat? Azt már meg sem merem kérdezni, ki szeretne ez idő alatt fogyni. Szerintem élő ember nem is értené ezt a kérdésemet.

Tehát, ha megvan a célunk, akkor már csak tervezni kell. Első sorban azt tervezzük meg, hogy ebben az időszakban kihez, hova megyünk vendégségbe. Ez több szempontból is fontos. Egyrészt a vírusveszély miatt máris korlátozzuk akár a családi látogatások számát is. Másrészt az étkezések megtervezése szempontjából is fontos ez a kérdés. Ha pontosan tudjuk melyik nap hova megyünk, és nagyjából sejtjük azt is, hogy például a szüleink biztos, hogy roskadásig telt asztallal fogadnak, mert már ezer éve nem láttak, akkor aznapra már ne tervezzünk otthon se nagy lakomát. Ha pedig ott van a terülj, terülj asztalkám, nem feltétlenül kell mindent ott helyben azonnal megenni.

Ha komolyan gondoljuk a visszafogottságot, akkor csak eszegessünk és kóstolgassunk. A szüleink pedig biztosan nem fognak megsértődni, ha néhány táskányi eltartalékolt étellel távozunk tőlük, mert ha kettecskén vannak otthon, biztosan nem esznek meg egy hatfogásos ebédet egy hét alatt sem. Kár lenne, ha megromlana. Mi meg jól elleszünk a tartalékokból még hosszú napokig. Legalább élvezhetjük a mama isteni főztjét sokáig.

Ilyenkor sokan abba a hibába esnek, hogy mindenből megpróbálnak egy teljes adagot megenni. Ha már csak a felét szedjük ki a tányérra, lássuk be, ehhez iszonyat nagy önuralomra van ám szükség, máris többet tettünk az egészségünkért. Ha pedig diétás ételeket igyekszünk otthon főzni, ha mégis muszáj, akkor nyert ügyünk van. Képesek leszünk komolyabb problémák nélkül átvészelni ezt a néhány hetet. Ha nem szeretnénk a családot megbántani, talán ez a legésszerűbb megoldás.

A másik nagyon fontos szabály ilyenkor, hogy ha eszünk is, akkor inkább keveset, gyakrabban. Arra viszont nagyon oda kell figyelnünk, hogy ez ne azt jelentse, hogy ébredéstől lefekvésig állandóan tányér van a kezünkben. Minimum három óra teljen el két nagyobb étkezés között. Kisebb adagokban fogyasszunk nehéz ételeket és igyekezzünk visszafogni a nassolást is. Ha csak erre a néhány apróságra képesek vagyunk következetesen odafigyelni máris sokkal kellemesebben fogjuk érezni magunkat és nem úgy, mint akik minimum egy hóembert nyeltek le mind a három hógurigályával egyetemben. Jó étvágyat kívánunk az ünnepi menühöz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...