Egy kis „hidegség” a forró napokra! – Elő a dinnyével!
Alig vártuk, hogy végre megérkezzen a dinnyeszezon, és kedvünkre majszolhassunk ebből a lédús finomságból. Ám ha az ebédedbe is szeretnéd becsempészni ezt a szuper gyümölcsöt, ne légy rest elkészíteni a lenti receptet!
Mit szólnál egy szuper, hűsítő leveshez, ami könnyű, tápláló és nagyon finom is! Nem mondjuk, hogy gyorsan meg is van, de azért érdemes beszerezned ezeket a hozzávalókat, és már készítheted is:
3 kg dinnye
3 db hagyma
2 db lime
3 gerezd fokhagyma
4 dkg friss gyömbér
6 evőkanál olívaolaj
4 szál citromfű
1 evőkanál currypor
1 evőkanál cayennebors
2 szál menta
2 szál korinader
só, bors
A kockákra vágott dinnye háromnegyedét tisztítsd meg a magoktól, majd pürésítsd! A maradék dinnyét mélyhűtőben fagyaszd meg! A gyömbért pucold meg, a fokhagymát, hagymát kockázd fel, a citromfüvet szeld fel, majd 3 evőkanál olívaolajon pirítsd meg. A pürésített dinnye felét keverd össze a curry-vel, cayenneborssal, a maradék pürét tedd hidegre. A fűszeres leves alapot kb. negyed óráig főzd, majd hűtsd ki és tedd hűtőbe egy éjszakára. Másnap mehet bele a lime lereszelt héjából egy kevés, valamint a kinyomkodott limelé. Egy szitán szűrjük át a levesünket, keverjük össze a hűtőben tárolt maradék dinnyepürével. Sóval, borssal, ízlés szerint egy kis limelével ízesítsük. Mehet a levesünk is a tányérokba, ott szórjuk meg a koriander- és mentalevelekkel, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Levesbetétként jöhetnek a fagyasztott dinnyekockák!
Forrás: essen-und-trinken.de