2023.08.05. 15:28:15 7238 241

Eleged van a reménytelen fogyókúrából? Szokj le róla!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Évek óta reménytelenül küzdesz és semmi eredmény? Pár deka, nem sok, de még annyi se ment le a súlyodból? Agyon gyötörted már magadat, mindenféle diétát kipróbáltál, de semmi látszatja?

Fogyni vagy nem fogyni? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyni vagy nem fogyni?

Az edzőterem közelébe se akarsz már menni, mert már csak az ajtajában is émelyegni kezdesz és tuti izomlázad lesz, már csak ha a kilincset is megfogod? Őszintén sajnálom. Tudom, ez csak sovány vigasz, de ebben nem vagy egyedül. Arra gondoltál, hogy lehet, hogy valamit nagyon rosszul csinálsz?

Vannak bizonyos rossz szokások, melyek egyenesen gátolják azt, hogy elérd a célodat és valóban álom alakod legyen. Összegyűjtöttünk ezekből párat, amelyeket ha megfogadsz remélhetőleg hosszú távon is biztosíthatod a döntős helyezést saját magad szemében a tükröd előtt. Nézzük, miről érdemes leszokni, ha valóban fogyni akarsz.

Legtöbb esetben azt ajánlják, hogy kerüld a zsíros ételeket. Nem biztos, hogy szerencsés, ha zsírszegényen táplálkozol. Ugyanis ebben az esetben a szervezeted kevésbé lakik jól, és sokkal többet eszel a kelleténél. Az ilyen élelmiszerekhez általában gyorsan felszívódó szénhidrátokat adnak, hogy a zsírokat helyettesítsék. Ezek elfogyasztása után újra éhséget fogsz érezni, ezáltal többet is fogsz enni.

Hozzászoktunk ahhoz, hogy manapság jóval kevesebbet alszunk. Aktív és hasznos életet szeretnénk élni, és azt gondoljuk a szervezetünknek nincs annyira szüksége az alvásra. A rossz hírünk az, hogy azoknál, akik keveset alszanak jóval nagyobb a hasi zsírpárnák kialakulásának esélye. A kevés alvástól akkor is éhesnek érzed magadat, ha egyébként nem lennél az. Az alváshiány fokozza a kortizol termelődését, ami az étvágyat is szabályozza. Szóval jó, ha leszoksz a kevés alvásról és rendesen kipihened magadat.

Sokan teljesen természetesen kávéval indítják a napot. Nem is állítjuk azt, hogy ez rossz szokás lenne. Azonban az, hogy ezt üres gyomorra gurítjuk le, már jóval károsabb lehet, mint gondolnánk. A kávé ugyanis az üres gyomorban savat termel, ami nem tesz jót. Emésztési problémákhoz vezethet. Illetve a kávé stresszt okoz, amelynek következménye pedig az úszógumi kialakulása lehet.

Gondoltál már arra, hogy az evés közbeni telefonozás, tévézés esetleg árthat a szervezetednek? Ugye, hogy nem! Pedig ez így van. Ezáltal ugyanis az agyad mással van elfoglalva, nem az evésre koncentrál. Elvonod a figyelmet az evés, az ízek élvezetéről. Így a szervezeted nem megfelelően reagál az ételre, és egész egyszerűen „nem veszi észre”, ha túleszed magadat.

El kell gondolkodnunk azon, hogy éhesen elmegyünk-e vásárolni, mert ilyenkor sokkal több teljesen felesleges élelmiszert veszünk meg. Továbbá az üdítőkről is le lehet szokni, meg a desszertekről. Nagyon sok a kalória bennük. Az sem tudják sokan, hogy a palackozott vizek BPA tartalma, amely a műanyagból oldódik ki, is erősen hízlal. Illetve még arról is érdemes lehet leszokni, hogy naponta össze-vissza étkezünk, mert ez aztán teljesen megzavarja az anyagcserénket. Azt is meg kell fontolni, hogy az étel mennyiségét csökkentve nagyjából mindig ugyanannyi ételt együnk meg egy étkezés alkalmával. Sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az emésztésünk, és nem ragadnak majd ránk a felesleges kilók sem.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...