2022.01.04. 09:45:00 7621 269

Elindult a kutyasétáltatás hónapja! Gazdinak és ebnek is előnyére válik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kutyasétáltatás nem arról kell, hogy szóljon, hogy a lakásban tartott jószággal lefutunk 5 percre, míg elvégzi a dolgát! Felelős állattartóként kötelességünk, hogy egyedülálló élményt teremtsünk háziállatunknak, és a “lábkoptatás” ne egy kötelező nyűg legyen. Ennek fontosságára hívja fel a figyelmet, az a kezdeményezés, amely januárt a kutyasétáltatás hónapjának nevezte ki.

Kutyasétáltatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyasétáltatás

Új év, új szokások, nemdebár? Mi lenne hasznosabb egy olyan új napirend bevezetésénél, ami során több legyet is üthetnénk egy csapásra? Kutyánk egészsége mellett a rendszeres séta a mi javunkra is válik! A kutya és a gazdi egymáshoz való kötődésének erősítése is nagyon fontos hozadéka ennek a (korábban talán méltatlanul elhanyagolt) közös programnak.

A kutyasétáltatás egészségügyi előnyei

- Testmozgás a friss levegőn:

A fizikai aktivitás jótékony hatásait nem is kell sokáig taglalnunk. A vérkeringés, az ízületek és az izmok is hálásak lesznek érte. A séta során pedig lehetőség lesz kiszúrni, ha a kutya mozgásában bármilyen negatív változás jelentkezne.

- Új élmények:

A közös séta, kutyának és gazdinak is egy új ingerek vagy egyenesen új környezet megtapasztalását helyezi kilátásba, főleg, ha nem a szokásos útvonalakon közlekedünk. Egy-egy kirándulás nem csupán testmozgást jelent, de minden két- és négylábú résztvevőnek remek szórakozást is nyújthat; a mentális stimuláció pedig ugyanolyan létfontosságú, mint a test átmozgatása.

- Szorosabb érzelmi kapcsolat:

Közös tevékenységek nélkül hogyan is válna szőrös kiskedvencünk a legjobb barátunkká? Játék és séta fogják kialakítani a bizalmat.

- Képernyőmentes tevékenység:

Pihentessük szemünket és koncentráljunk az útra! Ez a séta biztonságát is nagyban befolyásolja: Nekünk sem fog kibicsaklani a lábunk többet és a kutyánkra leselkedő esetleges veszélyeket is időben észre fogjuk venni.

A kutyasétáltatás során utunkba kerülő környezet hatások sokoldalú lehetőségeket tárnak tehát elénk. A fizikai és érzelmi előnyökön túl lehetőségünk van négylábú társunk mentális egészségét is karban tartanunk, ha feladatok elé állítjuk és bővítjük a megtanult trükkök számát.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy kutyát sétáltatni kizárólag megfelelő pórázzal “illik”, egyrészt a kutya kényelmét, másrészt a biztonságát szolgálva! Hiába barátságos a mi kedvencünk, ha egy másik, pórázon vezetett eb nem az. Ne adjunk lehetőséget oda rohanni senkihez vagy elrohanni senki után. Egy felénk rohanó, ismeretlen kutyától mi is megijednénk.

Forrás: www.trupanion.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.