2023.12.16. 15:38:45 6239 219

Elindult az Adni Öröm! adománygyűjtő akció
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország csütörtökön elindította az Adni Öröm! élelmiszergyűjtő akcióját, amelynek keretében december 19-ig várják országszerte az adományokat a kijelölt üzletekben.

Segíts élelmiszerrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Segíts élelmiszerrel

A boltokban megvásárolt tartós élelmiszerekkel, gyerekeknek szánt édességekkel több ezer rászoruló család ünnepét tehetik szebbé az adományozók.

A szervezet önkéntesei a személyes adománygyűjtésben a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe gyűjtik a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket. De más módon is lehet adományozni: december 1-jén elkezdődött az adománykártyák árusítása a pénztárakban, illetve a SPAR Online shopban.

A gyűjtéssel nehéz körülmények között élő emberek ezreinek tesszük szebbé az ünnepet - mondta el Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Az ajándék értéke nem attól függ, mennyibe került. Egy pár száz forintos tartós élelmiszerrel is örömet lehet okozni olyan családoknak, ahol a mindennapokban leginkább a szükség az úr - hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy az idei kezdeményezés mottója ezért Az adományod kincset ér! lett.

Maczelka Márk ismertetése szerint friss kutatás készült a magyar lakosság adománygyűjtési szokásairól. Kiderült, hogy tízből kilenc ember egyetért azzal, hogy a legkisebb adomány is hasznos lehet. A kutatás szerint a 18 és 65 év közötti hazai lakosság ötöde szokott rendszeresen adakozni, ami nagyjából 1,3 millió embert jelent.

Közöttük többségben vannak a nők, illetve a 40 éven felüli korosztály. Az adományozók leginkább a rászorulókat és a gyermekeket támogatják, minden második megkérdezett arról számolt be, hogy szokott másokat is adományozásra ösztönözni.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...