2021.02.09. 13:17:13 8459 228

Ellensúlyozd a sok fánkot! Jöhet a céklacsipsz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte kötelező februárban legalább egy alkalommal sütni a család kedvenc fánkjából, és milyen következetesek vagyunk, ha a fánkevés nem ismétlődik meg a farsangi időszak minden egyes hétvégéjén! Amikor picit elszalad velünk a ló, válasszunk egy egészségesebb nassolni valót magunknak!

Zöldség chips - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldség chips

A cékla, mint nasi egyre inkább belopja magát a szívünkbe. A boltok polcain elég borsos árunk találhatunk ugyan vegyes zöldségcsipszeket, de aki a szalagos fánkkal megbirkózik, annak a cékla ropogós szeletekké varázslása meg sem fog kottyanni. Azonban miután előkészítettük a zöldséggyalut és a vágódeszkát, nem árt, ha a kezünkre húzunk egy kesztyűt!

CÉKLACSIPSZ - Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gr cékla
  • 3 ek. olaj
  • 2 csipet durvább szemcséjű só

Elkészítés:

  1. Állítsuk be a sütőt alsó sütés módra, és melegítsük elő 100 fokra. Béleljünk ki kettő tepsit is sütőpapírral.
  2. Miután a céklát alaposan lemostuk és megtöröltük, vágjuk le a tetejét és alját. Ezután vágjuk fel a céklát vékony szeletekre, ehhez a legjobb zöldséggyalut használni.
  3. A felszeletelt céklát egy mély tálban forgassuk be növényi olajba és sózzuk is meg. Az így előkészített zöldséget szép sorjában elfektetve helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tepsikbe.
  4. A csipsz akkor lesz megfelelően roppanós, ha alacsony hőfokon sütjük. Ez kb. 40 percet fog igénybe venni, de természetesen kellhet hosszabb idő is, amennyiben a szeletelés vastagabbra sikeredett.
  5. Sütés után vegyük ki a céklát a tepsiből és csepegtessük is le nyomban, hogy még egészségesebb nasi lehessen belőle. Adjunk neki 10 perc hűlési időt, és csak azután fogyasszunk belőle. Ugye milyen jó, hogy a fánkkal ellentétben nem szükséges az étel mellett állnunk, míg sül?

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...