Elpattant a tojás héja? – Ezekkel a trükkökkel nem fog!
Idilli kép: a tűzhelyen fortyog a leves, a saláta készül, a tojás fő. És akkor egyszer csak patt, és a forró vízben lubickoló tojások valamelyikének héja elpattan, és mire észbe kapunk, a tojás fehérje már a héjon kívül fő. Van valami trükk, amivel ez a bosszantó jelenség elkerülhető?
Szerencsére, a női leleményesség itt is utat tört magának, és több remek praktika létezik ennek a problémának az elkerülésére.
Ki ismeri a tojáslyukasztót? Ezzel a kis szerkezettel egy-egy lyukat kell bökni a tojás tetejére és/vagy aljára, így biztos nem reped meg főzés közben. Ha híján vagy ennek, esetleg egy rajzszeg is megteszi.
Ha ecetet, vagy sót teszel a főzővízbe, egyben marad a tojás héja.
Vedd ki időben a tojást a hűtőből, mielőtt a vízbe teszed!
Nem pattan el a tojás héja főzés közben, ha a forró vízből kivéve rögtön hideg vízbe teszed.
Forrás: haushaltstipps.net