2023.11.10. 08:30:13 9423 250

Energiát spórolni mindig jó! – Tedd ezt a fűtési szezonban is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idén viszonylag későn érkezett meg hozzánk az igazi ősz, sokáig élvezhettük a már-már nyárias meleget, a napsugarak huncut játékát. Ám ennek egy októberi napon egyszer csak vége szakadt, és megmutatta az arcát az igazi ősz. A melegebb cipőkkel, melegebb kabátokkal együtt megérkezett a fűtési szezon is.

Fűtés, spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűtés, spórolás

Igaz, azóta is ajándékként süt ránk a nap, és jóval enyhébb az idő, de a napsugarak már nem melengettek annyira sőt, elő sem bújtak, úgyhogy kénytelenek voltunk beüzemelni a fűtési rendszert. Azóta többen szomorúan tapasztaltuk energiaszámláink megemelkedését. De hát mit tehetnénk? Bizony sokat, legalábbis némi spórolással javíthatunk a helyzetünkön! Vesd be a lenti tippeket és hidd el, elégedettebb leszel az energiaszámláiddal!

Csinálj helyet!

A fűtőest elé pakolt bútorokkal csak a meleget zárod el a szoba minden részétől! Próbálj valahogy úgy berendezkedni, hogy a radiátor elé ne kerüljön semmi!

Takarítsd ki!

Ne légy rest porszívóval kitakarítani a radiátorokat. Ezzel is megakadályozod, hogy a réteg por csökkentse a helyiség hőmérsékletét!

Ne oda aggasd!

Csak végszükség esetén kerüljön néhány, szárításra váró ruhadarab a fűtőtestre! Ha teleaggatod a radiátorod a nedves ruhákkal, a fűtést teljesen „megfojtod”. Csak pára lesz odabent, de kellemes meleg nem igazán.

Ablak becsuk!

Meleg van odabent? Ne az legyen a megoldás, hogy folyamatosan nyitva az ablak! Szellőztess ki, engedj be friss levegőt, majd tekerd fel a fűtést, de csak addig, hogy kellemes legyen a hőmérséklet odabent!

Ne tekerd le!

Csak azért, mert nem vagy otthon, attól még egy alaphőmérséklet lehet a lakásban! Ne hűtsd le teljesen a lakást, mert annál nehezebb lesz felfűteni. A megspórolni kívánt energia így szépen eltűnik a süllyesztőben!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.