2021.08.06. 12:59:20 9701 252

Érik az őszibarack, hoztuk a recepteket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre az illatos, ízletes őszibarackok is beértek, a lédús finomságokból pedig igazi nyári ételeket készíthetünk. Például őszibarack-krémlevest. De kombinálhatjuk akár husikkal is: csirke, jérce mellé igazán jó. Jöjjenek a receptek!

Őszibarack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszibarack

A legfinomabb őszibarack krémleves

Amiből készül:

  • 2,5 kg őszibarack
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál pudingpor (vaníliás)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 egész citrom leve (leszűrve)
  • 2 db csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, vanília

Elsőként hámozzuk le az őszibarack pihés bőrét, magozzuk ki, majd tegyük fel annyi vízben főni, ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a mézet és az összes fűszert, utóbbiakat egy teatojásban, hogy egyszerűen ki tudjuk emelni, miután átadta az ízeket. Miután összefőztük, botmixerrel alaposan dolgozzuk össze, és keverjük bele a pudingport és a citromlevet. Néhány órán át pihentessük a hűtőben, tálaláskor hintsük meg őrölt fahéjjal.

Forrás: Nosalty

Sertéscomb barackos mártással

Amire szükség lesz hozzá:

  • fél kg sertéscomb
  • 3 érett őszibarack
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • fél (bio) citrom leve és reszelt héja
  • gyömbér, só, bors, szerecsendió

A combfilé szerkezetét klopfolással lazítsuk meg, majd hintsük be sóval, borssal. Hevítsük fel a zsírt egy serpenyőben, majd a hússzeletek mindkét oldalát egy picit pirítsuk meg néhány perc alatt. Szedjük ki a husikat, majd a serpenyőben maradt zsírban az apró kockára vágott hagymát pirítsuk üvegesre, fűszerezzük a gyömbérrel. A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk apró kockákra, adjuk a hagymához. Süssük együtt, míg a barack karamellizálódni kezd, majd a citrom levét és héját és a többi fűszert is adjuk hozzá, tegyük vissza a husikat is. Kevés víz hozzáadásával lefedve pároljuk puhára. Ha kész emeljük ki a husikat, a barackos keveréket pedig botmixerrel dolgozzuk homogénre, és keverjük el a joghurttal. Bulgurral, kölessel tálalva még különlegesebb lakoma!

Forrás: Cookpad

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...