„Eská” ajándék karácsonyra? – Miért ne?
Már csak hetek vannak hátra, és itt a várva várt karácsony, a szeretet ünnepe, amikor egy kicsit megpihenünk, finomakat sütünk-főzünk, és azokat a finomakat meg is esszük. Aki nem volt elég gyors, előrelátó, vagy egyszerűen nem volt ideje, az bizony őrült ötletelésbe kezd, vajon mi kerüljön a fa alá?
Ha jól jönne néhány tanács ezzel kapcsolatban, van egy tuti tippünk: a saját készítésű ajándékokkal nem lősz mellé. És ha igazi gasztronómiai különlegességgel lepnéd meg szeretteid, a lenti recepttel biztos sikered lesz!
Készíts gránátalmaecetet!
Semmi bonyolultra nem kell gondolnod, az elkészítés is egyszerű és csupán 3 összetevőre lesz szükséged:
fél liter fehérborecet
2 db gránátalma
1 evőkanál méz
Felezd meg az almákat, majd a magjukat szedd ki. Az ecetet öntsd egy edénybe, szórd bele a magokat, majd az egészet forrald fel egyszer. Ha kész, és kicsit kihűlt, öntsd csatos üvegekbe. Attól függően, mennyire szeretnéd intenzívre az ízét, a magokat még benne hagyhatod a lében 2-3 napig. Mézzel ízesítsd! Hűvös helyen nagyjából fél évig tudod így eltartani.
Forrás: essen-und-trinken.de