2024.02.15. 12:41:00 6667 200

Ez a fűszeres finomság közel-keleti hangulatot varázsol a konyhádba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A falafel, a Közel-Kelet egyik legkedveltebb étele, ma már Magyarországon is szinte minden utcasarkon beszerezhető. Ez a csicseriborsóból készült, fűszerekkel és gyógynövényekkel gazdagított apró, sült ínyencség nemcsak a vegetáriánusokat hódított meg világszerte, hanem azokat is, akik szeretik az intenzív ízeket és az érdekes textúrákat. Ismerjük meg a falafel világát!

Falafel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Falafel

Egyes források szerint az ókori Egyiptomban készítették először, de ahogy ez lenni szokott, mások is magukénak követelik az elsőséget, így azt is hallani, hogy évszázadokkal ezelőtt különösen Libanonban és Szíriában volt népszerű. A falafel alapvetően csicseriborsóból készül, amelyet apróra darálnak, és ízesítik korianderrel, petrezselyemmel, fokhagymával, kuminnal és egyéb fűszerekkel. Ezenkívül szükséges egy kis liszt vagy zsemlemorzsa a massza összeállításához.

A csicseriborsót és a fűszereket egy aprítógépben összekeverik, majd hozzáadnak egy kis lisztet vagy zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon. Kis golyókat formáznak a masszából, amit forró olajban kisütnek, így azok kívül ropogósak, belül pedig puhák és ízletesek lesz.

A falafelt többféle módon tálalhatjuk. A legnépszerűbb opciók közé tartozik a friss pitás megoldás, hummusszal, tahini szósszal, zöldségekkel és fűszernövényekkel körítve. A falafel salátába téve vagy wrapbe tekerve is kiváló választás.

A fűszerek és gyógynövények gazdag skálája miatt a falafel egy igazi ízorgia. A koriander, petrezselyem, fokhagyma és kumin keveréke egyedi és karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. Emellett kiváló forrása aminosavaknak, rostnak és egyéb tápanyagoknak. Vegetáriánus vagy vegán étrend követőinek is kiváló választás, valamint ha csicseriborsó-lisztet használunk a sűrítéshez, akkor teljesen gluténmentes végeredményt kapunk. A falafel elkészítése nem igényel konyhai zsenialitást. Egyszerű és gyors, így bárki könnyedén megpróbálhatja otthon elkészíteni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...