2024.05.02. 12:40:14 4832 199

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

Aranyhal Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aranyhal Fotó:123rf.hu

Lillian Too író és televíziós személyiség, közel kétszáz feng-shui témájú könyv szerzője magyar nyelvre is lefordított Feng-shui praktikák című írásában megjegyzi, hogy az első könyv írásakor maga sem sejtette, hogy ilyen nagy érdeklődésre tesz szert, és hogy ez a csodálatos ősi módszer oly sokaknak segít.

Könyvében kiemeli az otthonok egyénivé alakításának fontosságát olyan lépésekkel, mint példaként: az aranyhal tartása, a megfelelő színek, szőnyegek, növények és függönyök kiválasztása. Meglátása szerint ne legyenek olyan zavaró elemek szem előtt, mint például a felmosórongy, és a fürdőszoba rendezése közben csökkentsük minimálisra a túldíszítést. A kapcsolatok erősítése érdekében megtehetjük, hogy családi fotókat helyezünk el, a hálószobából pedig javasolt kiiktatni a tükrök elhelyezését.

Too szerint érdemes kellő figyelmet fordítanunk a színekre is, melyek optimális megválasztása szerencse mágnesként is funkcionálhat. A karrierben és a magánéletben ugyancsak szerencse-előidézővé válhat az ápolt megjelenés feng-shuival ötvözött módja. E tekintetben fontos az elemek, formák, színek és minták harmonikus kombinációja az öltözetben. A szakadt és piszkos ruhák minden körülmények közötti mellőzése, valamint az olyan szimbólumok megfelelő helyre való elhelyezése, mint a sárkány, a főnixmadár, persely, háromlábú szerencsebéka, vízisárkány, csilingelő csengőcskék, patkó.

Feng-shui ötletek az otthon harmonizálásának érdekében

A harmonikusan szervezett élettérben kiemelt szerephez juthat a feng-shui, mely immár tudományként és életstílusként ugyancsak definiálható. Amennyiben betartjuk a szabályokat, úgy életterünket pozitív energiákkal tölthetjük fel. Ha éppen most tervezzük otthonunk átalakítását, berendezését előrevivő lehet, ha beépítünk néhány ősi megfigyelésekre épülő módszert.

Távolítsuk el környezetünkből a sérült, soha nem használt, felhalmozott és feleslegessé vált tárgyakat, melyekre már semmiképpen sincs szükségünk. A túlzsúfolt gardrób, mindenféle limlommal bélelt padlástér azt a spirituális üzenetet közvetítheti, hogy nincs hely az életünkben az új dolgok és élmények befogadására.

A kínai kultúrában több mint háromezer éve felállított öt elem (a fa, föld, tűz, víz és fém) segítségével leírható és képviseltethető az univerzum összes jelensége, tulajdonsága. Az elemek használatával különféle hangulat idézhető elő, ugyanakkor bizonyos célok megvalósításában is segítségül hívhatók. Nem meglepő, hogy a harmónia tudományaként is emlegetik a feng-shuit. A szakemberek szerint az otthondekorálás során ajánlott előnyben részesíteni a lekerekített és kecses formájú tárgyakat. Mindez azért fontos, mert a bútorok elrendezésével el akarunk távolítani minden – a chi életenergia áramlását akadályozó – zavaró elemet. Például ajtók és ablakok közelébe ne helyezzünk szekrényeket és polcokat, ezek ugyanis korlátozhatják a kívülről érkező kedvező áramlásokat.

A főbejáratnak mindenképpen pozitív energiavonzó tulajdonsága kell, hogy legyen. Mintegy azt szükséges sugallnia, hogy tárva-nyitva áll a pozitív energiák befogadása előtt. Ezt segíthetjük jól megtervezett világítással és szobanövények elhelyezésével. Gondoskodjunk arról is, hogy az ajtók ne nyikorogjanak (mintha „sírna” az ajtónk nyitáskor). Tisztítsuk, fessük, javítsuk, valahányszor ennek szükségét érezzük. Amennyiben az előszobánk tágas, úgy elhelyezhetünk egy könyvespolcot is a bejárat közelében, ezzel serkentve a tanulás vágyát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.

Pénteken indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén május 17. és 26. között országszerte. A programsorozat nyitórendezvénye pünkösdhétvégén a városligeti Vajdahunyadvárban lesz.

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?