2020.10.13. 17:59:31 14303 377

Ezek a legjobb fűszer- és gyógynövények nátha ellen A-tól Z-ig! 3/3
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A friss vagy szárított gyógy- és fűszernövények elengedhetetlen részei életünknek. Míg a nyári időszakban szinte gond nélkül téphetünk belőlük, addig télen kicsit munkásabb hozzájuk jutni – főleg frissen. Létesíts te is helyet a növények átteleléséhez, és űzd el gyorsabban a náthát!

Rozmaring - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rozmaring

S hogy melyek azok a segítő növények, amelyek alkalmazásával enyhíteni tudjuk a megfázásos tüneteket? Két csokorra valóról már olvashattál korábban, és íme, itt az utolsó kosárnyi is a hidegebb hónapokra:

M – Metélőhagyma

A rendkívül egészségvédő hagymák közül a snidlingnek van a legenyhébb illata! Többek között K- és A-vitamint, folátot, magnéziumot és cinket is juttathatunk be vele a szervezetünkbe. Vastartalma miatt a vérszegénység egyik ellenfele. Immunerősítőként a szezonális megbetegedések elkerülésében segíthet, ugyanakkor hangulatjavító hatással is bírhat. Lehetőleg frissen és nyersen fogyasztandó, de mélyhűtőben is tárolhatunk belőle a téli hónapokra!

O – Oreganó

A szurokfű néven szintén ismert növény kedvező élettani hatásait már az ókorban is kiélvezték a köhögés és a mikrobás fertőzések enyhítésénél. Nyugtató hatású teáját a megszárított levelek leforrázásával és rövid áztatásával készíthetjük el. Az általános virágföldet durva szemű homokkal keverve kapjuk meg a növény számára ideális talajt. A fényt és az átlagos szobahőmérsékletet kedveli. Az öntözéssel vigyázzunk, mert hamar túl lehet öntözni!

P – Petrezselyem

Ugye, hogy nálad is akad belőle egy a konyhaablakban? Mivel a hőingadozást is jól viseli, ezért nem okoz gondot neki főzés közben is a konyhában zöldelleni, de heti kétszer azért öntözzük meg. A csontritkulás, az ízületi bántalmak és az oxidatív stressz csökkentése mellett hatékony immunerősítő hatásúnak is tartják. Gyökere, szára, levele és virága is mind-mind felhasználható!

R – Rozmaring

Ne csak klasszikus értelemben gondolj rá, mint fűszernövény! A rozmaring képes lehet javítani a memóriát, antibakteriális hatású, sőt jelentős a vitamintartalma is. Éppen ezért időnként érdemes egy jó teát főzni belőle: 1 tk. friss vagy szárított levelet forráz le egy kis bögrényi forró vízzel, és 10 perc áztatás után langyosan elkortyolva a legjobb. Ha szeretnénk a növényt átteleltetni, tegyünk köveket a földje alá az optimális vízelvezetéshez. A hűvösebb levegőre nem túl érzékeny, de elég fényigényes.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...