Ezen még Popeye is meglepődne – Torta spenótból
Míg én akár hetente is meg tudnám enni, addig a párom akár hónapokig is ellenne spenót nélkül. Pedig nem egyszer húzott ki minket a csávából, amikor valami gyors, laktató (és szerintem finom) ebéd kellett másnapra. És ha megtudná, hogy a spenót még édesség gyanánt is fogyasztható…:-)
Méghozzá nem is akárhogy! Édes, krémes finomság, némi alkohollal megbolondítva. Vállalkozó kedvű fiúk, lányok, elő a fagyasztószekrénybe száműzött spenótokkal, tortára fel!
Konyakos spenóttorta
Hozzávalók:
400 gramm fagyasztott krémes spenótpüré
5 db tojás
10 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
konyak
5+1,25 dl tejszín (a kisebb mennyiség a mázhoz szükséges)
10 dkg csokoládé (a mázhoz)
A tojásokat a porcukorral verd fel habosra. Vegyél ki egy keveset a masszából és keverd össze spenóttal, majd az egészet óvatosan keverd össze a liszttel. Ezután mehet egy tortaformába, majd 180 ⁰C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süss készre. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, majd locsold meg konyakkal. A tortaforma szélét szétcsatolhatod, de még ne húzd le a sütiről! A nagyobb mennyiségű tejszínt verd kemény habbá, majd egyenletesen oszlasd el a tortalapon (előtte a tortaformát újra csatold össze), simítsd egyenletes felületűre. Ha ezzel készen vagy, melegítsd össze egy edényben a csokoládét és a maradék tejszínt, majd ha kicsit kihűlt, öntsd a tortára. Ezután mehet az egész a hűtőbe. Hagyd állni pár órát, majd szépen felszeletelve fogyasszátok.
Forrás: ichkoche.at