2015.08.01. 11:03:26 10753 275

Ezt edd jégkrém helyett! - Torta dinnyéből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyen nagy melegben még az igazi Gombóc Artúrok kedve is elmegy a kerek, szögletes stb. csokoládéktól, a habos és kevésbé habos süteményektől. Persze, az édesség iránti vágyat valamennyire csillapíthatjuk jégkrémmel, fagyival, de annak torkunk látja kárát. Íme, egy különleges és hűvös finomság!

Finom dinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom dinnye

Ráadásul az összetevőknek köszönhetően még egészséges nyalánkságot is ehetsz a nyári forróságban.

Így készül a dinnye torta

Hozzávalók:

  • 1 db nagyméretű, mag nélküli dinnye

  • 2 doboz kókusztej (ezt a művelet elkezdése előtt 6, vagy több órára érdemes hűtőbe tenni)

  • Fél teáskanál vaníliaaroma

  • 1 evőkanál méz

  • 1 csésze szeletelt mandula vagy kókuszreszelék

  • Szezonális gyümölcsök a torta tetejére

A lépések, ahogy a tortát elkészítheted

A kókusztej mindenképp kerüljön be a hűtőbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára. Ez azért fontos, mert csak így válik el a krém a tejtől. A tetején majd szépen „kicsapódik” a krém. Bonts ki a kókusztejes dobozokat és szedd ki a krémet egy közepes méretű edénybe. A megmaradt tejet önts ki egy másik tálba, ezt később felhasználhatod más receptekhez. Add a krémhez a vaníliát és a mézet, és keverd össze egy kézi mixerrel, közepes fokozaton. Akkor jó, ha a krémed már vattaszerű. Aztán pihenjen az egész a hűtőben, amíg újra nem jut szerephez. Egy serpenyőben pirítsd meg a mandulát (vagy a kókuszt). Vágd le a dinnye tetejét, alját, hogy lapos legyen. Majd vágd le róla körbe a maradék héjat, úgy, hogy a dinnye torta formájú legyen. Most vágd fel annyi részre, ahány szeletesre szeretnéd a tortádat. Simítsd át kicsit papírtörlővel a dinnye felületét. Így, hogy kicsit szárazabb, jobban fog tapadni rá a krém. Most jöhet a dinnye felületére az eddig hűtőben várakozó kókuszkrém. Ha rajt a krém, szórd rá, illetve az oldalára mandulát. A tetejére jöhetnek még a finom gyümölcsök. Vagy tálald azonnal, vagy ha még várnál vele, tedd a hűtőbe.

Forrás: paleocupboard.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Toszkán hangulat a tányéron – Pappa al pomodoro, az olasz parasztkonyha gyöngyszeme

Kevés nemzet tud olyan szenvedéllyel főzni, mint az olaszok – és talán még kevesebb képes ennyire egyszerű alapanyagokból valódi gasztronómiai élményt varázsolni. A pappa al pomodoro, vagyis a paradicsomos kenyérleves tipikus toszkán fogás, melyet generációk óta készítenek a régióban, főként a nyári hónapokban, amikor a paradicsom a legédesebb és a legzamatosabb.

Így eddzük az akaraterőnket

Az emberek egyik legbecsesebb tulajdonságai közé sorolható akaraterő azzal vértezi fel „birtoklóját”, hogy tudatosan, elszántan érvényesíteni tudja mindazt, amit célul tűzött ki maga elé. Szívósság ez, csodálatra méltó eltökéltség, ami különösen a megpróbáltatásokkal bőségesen telezsúfolt időkben teszi követendővé azokat, akik ebben jeleskednek. Gyakorlása nem más, mint az önfegyelem, az önuralom erkölcsi magasságokba emelése, kiegészülve az önismeret tántoríthatatlanságával.

Tudjuk, mégsem tesszük? Egészségre törekvés kis lépésekben

A Leideni Egyetem kutatói szerint manapság igencsak erőteljes akadályokba ütközik mindenki, aki egészségesebben akar élni. Marieke Adriaanse, a Leideni Egyetem Orvosi Központjának professzora, mindezt azzal egészíti ki, hogy a tudományos előrevetítések szerint 2060-ra szükségessé válik, hogy minden harmadik ember az egészségügyben helyezkedjen el. Éppen ezért már ma arra kell törekednünk, hogy a megelőzést helyezzük előtérbe, ha az egészséges életmód mellett döntünk.