Ezt tedd, hogy a tea ne csak egy bögre forró ital legyen
Forró víz, filter, néhány perc, citrom, cukor, esetleg méz, kinek-kinek egy kis tej és már hörpölhetjük is a finom, meleg italt. Vannak, akik a gyümölcsös teákat, esetleg az évszaknak megfelelő ízkombinációkat szeretik, míg mások a feketére esküsznek. Léteznek, akik csak „magában”, ízesítés nélkül isszák, míg mások egy kis alkohollal teszik még kellemesebbé.
Ám előfordulhat, a napi bögre forró teánkat egy idő után rutinszerűen készítjük el, nem figyelve apró, ám annál jelentősebb dolgokra.
A lényeg a részletekben rejlik
A filter tökéletes választás volt, annyit ázott, amennyi a nagykönyvben, vagyis a dobozon is meg van írva. Az ízesítésnél is odafigyeltél, hogy mindenből pont annyi kerüljön a teáscsészédbe, amennyi szükséges. De valami mégsem az igazi…? Nem is hinnéd, milyen apróságon múlik a napi forró nedűd sikere!
Legjobb a friss
Mint már olyan sokszor, most is a víz az úr. Mindig figyelj arra, hogy a csapból frissen „préselt” víz legyen a teád alapja, melybe felforralás után azonnal kerüljön bele a filter. Ne hagyd állni, „megposhadni” a vizet, mert ez is kihathat a tea ízére.
Nem szabad túlzásokba esni!
Rövid ideig forralni a teának szánt vizet kötelező, hiszen az apró mikroorganizmusok, amik a teában elbújhatnak, ilyenkor elpusztulnak. Ám túlforralni nem szabad, hiszen azzal csak ártunk, a tea ízén nem javítunk.
Egy apró trükk
Ha tökéletes szálas teát szeretnél, válaszd a 2 kannás eljárást. Ilyenkor önts rá a teára a vizet az első csészébe, vagy edénybe, majd mehet át a következőbe, egy szűrőn átszűrve.
Forrás: miss.at