2020.08.07. 17:49:56 13113 320

Fagyasztott joghurt friss gyümölccsel - Tökéletes nyári finomság
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszeresen készítek a kisfiamnak fagyasztott joghurtot nyáron. Az a szuper benne, hogy jégkrémként eheti - nasinak fogja fel -, én pedig telepakolhatom egészséges gyümölcsökkel. Nagy melegben a legjobb tízórai vagy uzsonna, és a felnőttek sem fognak rá nemet mondani!

Fagyasztott joghurt - jégkrémes formákban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott joghurt - jégkrémes formákban

A fagyasztott gyümölcsös joghurt elkészítéséhez szükséged lesz egy otthoni pálcikás jégkrém készítő szettre, vagy kisebb méretű joghurtos poharakra, valamint kiskanalakra. Ha icipici jégnyalókákat készítenél belőle, akkor akár a jégkockatartó is szóba jöhet, meg néhány hurkapálcika vagy jégkrémpálcika.

Málnás joghurtos jégkrém

A leggyakrabban málnás joghurtos jégkrémet készítek. A málnát csak villával töröm össze, és körülbelül fele-fele arányban keverem össze natúr joghurttal, valamint ízlés szerinti cukorral. Ezt a keveréket a jégkrémes edénykékbe töltöm, beleteszem a pálcikákat és mehet is a fagyasztóba. Pár óra alatt meg is dermed, utána gyakorlatilag akár egész nyáron a fagyasztóban lehet, de úgyis el fog fogyni.

Mindig a szezonnak megfelelő gyümölccsel készülhet.

Réteges fagyasztott joghurttorta

Réteges, fagyasztott joghurttortát is készíthetsz. A natúr joghurtot különböző színű gyümölcspürékkel kell összekeverni, hogy szép csíkos legyen a végeredmény. Legalább három fajtát válassz! A rétegek egymásra helyezése között negyed órára mindig tedd vissza a fagyasztóba az edényed. Egy hosszúkás műanyag doboz sütőpapírral kibélelve tökéletes a célra!

Az ötletet Jamie Olivernél láttuk. Egy éles késsel, vékonyan kell szelni, és friss gyümölcsökkel tálalni.

Miért jobb a házi?

Nagyon magas a jégkrémek cukortartalma, ahogy ebben a cikkben is olvashattok róla>>. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit kap a gyerkőc, így egyszerűen kontrollálhatod a cukorfogyasztását, és gondoskodsz a gyümölcsökről, tejtermékről is. Örömmel fogja eszegetni. :)

Ha fogyókúrázol, diétázol, de nem szeretnél lemondani a nyári nyalánkságokról, akkor ez a finomság ideális a számodra is. Készítsd cukor nélkül, sok gyümölccsel és zsírszegény joghurttal, így tényleg egy alakbarát verziót állíthatsz elő. :)

Ötletgyűjtemény fagyasztott finomságokhoz

Többféle jégkrémet, jeges nyalókát, fagylaltot készíthetsz otthon házilag. Itt van néhány remek [ötlet>>] (https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/hazi-jegkremimadok-idegyuljetek)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...