2021.02.07. 14:10:45 12958 254

Farsangi fánk kisokos! – Szalagostól a képviselőig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felütötte fejét a február, közeleg a farsang, készül a konyhákban a fánk. De egyre gondolunk, ha fánkot emlegetünk? Vagy annyira átalakult és globális lett a fánk kultúra, hogy a színes bevonatú cukorszóratos karika egyenértékű lett a mama szalagos fánkjával?

Cukormázas fánkok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukormázas fánkok

Szalagos fánk

Az igazi hazai klasszikus, anyáról anyára szálló receptekkel. A szalagos fánk világos sávját a derekán, tehát a névadó „szalagját” a sütési technika adja. Egyszer az egyik, míg másszor a másik felét sütjük ki olajban néhány perc alatt, miközben a tészta felpuffad. A végeredmény nagyon finom, puha. A lekvár vagy csoki, akár sütés előtt beletölthető, akár utólag rátehető.

Donut

Több, mint tíz éve a hazai piacon is nagy teret hódított magának a közepén lyukas amerikai fánk. Korábban a nyomozós filmekben az amerikai rendőrök tipikus kedvenceként láttuk mindig, majd később megkóstoltuk és sokunknak szintén bekerült a kedvencek közé. A tésztája kissé nehezebb a mi szalagosunknál, az édes máz pedig igen sokféle ízben készül a csokistól az epresen át a puncsosig akár.

Csörögefánk

Szintén egy klasszikus hazai a forgácsfánk néven is ismert fánk, de népszerűsége mégis elmarad a szalagos fánkétól. Elkészíteni egyszerűbb, nem kell keleszteni, sem dagasztani, tésztája jól nyújtható, vágható. Mártogatva, vagy porcukorral hintve egyaránt finom.

Kleinur

Az izlandiak fánkja egészen hasonlít a mi csörögefánkunkhoz, ám sok joghurttal készül, ennek köszönhetően pedig zsírosabb és omlósabb állagú. A benne lévő kardamomtól kapja igazán jellegzetes aromáját, fogyasztani pedig édes tejföllel, joghurttal, lekvárral szokás.

Chorros

A Mexikóból, Spanyolhonból származó csík alakú édesség manapság már világszerte kapható street foodként, de multikban is találkozhatunk a fagyasztott változatával. Kávé, forró csoki mellé fogyasztják előszeretettel, de fahéjjal és porcukorral szórva önmagában is mennyei. A tojás nélküli változat roppanósabb, míg az itthon népszerűbb tojással készült valamivel puhább.

Gulab jamun

Aprócska indai sütemény, édes szirupban. Kelesztés nélkül készül, egyszerű recept alapján, édesen és sok fűszerrel. Neve virágvizet jelent, és ízesítéséből ered: narancsvirágvízzel, rózsavízzel készül a fánkot körülfutó szirup. Ha házilag készítjük egyszerűbb dolgunk lesz a mézzel, a nehezen beszerezhető vizek helyett.

Forrás: divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...