Fedezd fel újra a paszternákot! – Készíts belőle egy melengető krémlevest!
Az elsőszülöttem hozzátáplálásakor találkoztam először a paszternákkal. Bevallom, nem kötöttünk mély barátságot, pedig szuper jó, szuper egészséges, és állítólag szuper finom is. Úgy döntöttem, adok neki még egy esélyt, ha már ennyi jót hallani róla.
Mivel még mindig szeretem az egyszerű ételeket, egy finom krémleves bőven elég lesz, hogy bizonyítsa a paszternák nagyszerűségét.
Hozzávalók:
40 dkg paszternák
20 dkg főznivaló burgonya
1 evőkanál vaj
fél dl fehérbor
1 l zöldséges alaplé
4 evőkanál olaj
1 db hagyma
1 dl tejszín
fél evőkanál currypor
só
A krumplit pucold meg, a paszternákot szintén, majd mindkettőt szeld nagyobb kockákra. A hagymát a vajon párold üvegesre. Tedd hozzá a paszternákot és a krumplit, majd 3-4 percig párold. Öntsd fel a borral, majd a forró alaplével. 20-25 percig fedő alatt főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha kész, add hozzá a tejszínt, majd pürésítsd. Sóval, az olajjal, illetve a curryporral ízesítsd.