2024.08.22. 17:48:54 5178 154

Fiatalodás arcjógával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az arc izmait célzó, önmasszázst is magában foglaló, keringésjavító és ránccsökkentő hatással bíró arcjóga gyakorlatok egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek. Az alábbiakban megnézzük, hogy ezzel az egyszerű, mindenki által könnyen elvégezhető módszerrel milyen eredményekre számíthatunk.

Arcjóga Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcjóga Fotó:123rf.hu

Fumiko Takatsu, a FaceYogaMethod.com (Arcjóga módszer) megálmodója és alapítója szerint a várható előnyök között szerepelhet: a friss, egészséges arcszín, határozottabb vonalú arc- és ajakforma, feszesebb szemhéj, nagyobb és tágra nyíltabb szemek, csökkenő homlokránc, szépen emelt szájzug, kisimult nevetőráncok, a megereszkedett toka eltüntetése, szem alatti ráncok és táskák, valamint az arcpuffadás csökkentése, egyenletesebb bőrtónus és simább bőr, feszesebb és fiatalosabb arc. Takatsu számos arcjóga programjairól bizton állítja, hogy nagyobb önbizalommal, több mosollyal és számos pozitív eredménnyel jár - lásd például ezt az 5 arcápoló gyakorlatot tartalmazó, ingyenesen hozzáférhető videóját: https://www.youtube.com/watch?v=17KgzVklTmo

A Health.com az arcmozgásos technikákról úgy véli, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy ezekkel nem érhető el olyan mértékű tartós és szembetűnő eredmény, mint például a különféle speciális kozmetikai beavatkozások segítségével (pl. botox, dermális töltőanyagok, kémiai hámlasztás, arcplasztika, lézeres arckezelések és korszerű esztétikai eljárások). Mindazonáltal hozzáfűzi, hogy az utóbbi években egyre szélesebb körben elterjedt, az arc rugalmasságát és (vissza)fiatalítását ígérő technikák sokak számára optimálisnak bizonyulnak. Ilyen példaként az arc-akupresszúra, arc-akupunktúra, valamint a korábban is említett arcgyakorlatok vagy arcjóga. Az arcemelő gyakorlatokkal az izmok felemelésével vehetjük fel a harcot a megereszkedett arcbőr ellen.

A kutatások e tekintetben még viszonylag korlátozottak, azonban néhány megfigyelésen, kérdőíven és a résztvevők elégedettségén alapuló tanulmány arra enged következtetni, hogy ezek a gyakorlatok segítenek az arcmegjelenés és a mentális egészség javításában egyaránt. Egy figyelemre méltó orvosi értékelés szerint, melyben a szakembereknek a résztvevők arcjóga előtti és utáni fotóit vizsgálva kellett megállapítaniuk az azon szereplők életkorát, igencsak reménykeltő. Az arcjóga előtti fázisban az átlag becsült életkor 50,8 év volt, míg az azt követő vizsgálat során 48,1-re csökkent, ami 2,5 évvel mutat kevesebbet. Egy bizonyos: veszítenivalónk nincs.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...