2016.04.10. 08:35:09 16551 432

Finom lekvárok kiviből! – Receptek, amiket kár lenne kihagyni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajon mással is megesik, hogy míg télen a finom tavaszi, nyári gyümölcsök után áhítozott, addig a jó idő beköszöntével semmi már nem jár a fejében, mint a hideg hónapok alatt fogyasztott gyümölcsök íze és zamata. Talán van még lehetőség eltenni egy kicsit a télből a tavaszra, nyárra.

Kivis finomságok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kivis finomságok

A kivi is egy ilyen tipikus télen fogyasztott finomság. Ám ha Te is vágynál rá az enyhe, vagy már a nagy melegben is, még nekiugorhatsz, hogy finom lekvárt készíts belőle. Hogy „magában” vagy más gyümölccsel kombinálva kerülnek az üvegekbe, azt már a Te fantáziádra, idődre, energiádra bízzuk!

Egyszerű kivilekvár

Hozzávalók:

-1 kg kivi

-fél kg 2:1-es befőzőcukor

Így készítsd:

A kiviket hámod meg és kockázd fel kis darabokra. Tedd egy edénybe és öntsd hozzá a cukrot. (Néhány órát hagyd állni a cukorral, ha kicsit fanyarabb ízre vágysz.) Pürésítsd, majd mehet a „tűzre”, ahol 4 percig főzd tovább. Csinálj zselépróbát. Ha jó, mehetnek is az üvegbe.

Egy kicsit egzotikusabb: ananász-kivi dzsem kókusszal

Hozzávalók:

-fél kg ananász

-fél kg kivi

-fél kg zselésítő cukor (2:1)

-5 dkg kókuszreszelék

Így készítsd el:

Először az ananászt pucold meg, távolítsd el a keményebb részeit, majd, kockázd fel és mérd le. Ezután jöhet a kivi: tisztítás, felszelés, mérlegelés. A kókusszal és a cukorral együtt mehet mindkét gyümölcs egy edénybe, amiben aztán összefőzheted őket nagyjából 3 perc alatt. Ha kész, mehetnek is az üvegbe.

Őszt és telet idéző finomság: almás kivilekvár

Ezt szerezd be hozzá:

-fél kg alma

-fél kg kivi

-egy kis citromsav

-fél kg zselésítő cukor (2:1)

Így készítsd el:

A gyümölcsöket mosd meg, hámozd meg, vágd kis darabokra majd pürésítsd. Ha szeretnéd, az almát kicsit megfőzheted előtte. A cukorral és a citromsavval együtt egy edénybe tesszük és kb. 5 percig forraljuk. Ha a zselépróba sikeresnek bizonyul, mehet a finomság az üvegekbe.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...