2023.01.24. 17:30:00 7626 279

Főételnek beillő levesek: Mexikói leves tacoval vagy sütőtökkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Két egymáshoz nagyon hasonló leves a mexikói ízvilág kedvelőinek, de a húsmentesen étkezők se görgessenek tovább, hiszen a darált hús helyett az egyikbe bizony egy nagyon vitamindús zöldség kerül majd! Azt is megkockáztatom, hogy a sütőtökös íze még gazdagabb is lesz.

Chilis leves tacoval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilis leves tacoval

Tudsz házi tortilla lapot sütni? Hajtsd negyedbe! Nem tudsz? Kapj le a polcról egy zacskó tortilla chipset! Bevallom, ez volt a munka könnyebbik része, de természetesen a vacsorához szükséges levest sem lesz ördöngösség létrehozni. Ha esztek húst, próbáljátok ki mindkettő verziót, hogy megtalálhassátok kedvenc mexikói leveseteket.

Taco leves

Hozzávalók:

fél kg darált sertés- vagy marhahús
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
1 jalapeno, apróra vágva
800 ml paradicsomszósz
chili ízlés szerint
1 liter alaplé
2 konzerv bab
1 konzerv kukorica
só és mexikói fűszerek

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy kevés olajat egy magas falú serpenyőben, majd adjuk hozzá a darálthúst és a hagymát, és gyakori kevergetés közben főzzük 6-8 percig.
Keverjük hozzá a serpenyő tartalmához a fokhagymát és a jalapenot, és főzzük további 2 percen át az egészet.
Ezután mehet bele a paradicsompüré, a fűszerek, a chili, az alaplé, a kukorica és a bab. Az egészet forraljuk össze, majd alacsonyabb lángon pároljuk a levest körülbelül 20 percig, hogy a felesleges folyadék elpárologhasson. Csak a legvégén tegyük bele a sót.

Sütőtökös chili leves

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 és fél ek. chilipor
2 tk. őrölt kömény
1-1 tk. só és bors
fél tk. őrölt fahéj
800 ml sűrített paradicsom
2 konzerv bab
450 gr sütőtök püré
2 és fél cs. zöldségalaplé

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és a kaliforniai paprikát. Folytonos keverés közben főzzük bő 10 percig, azután keverjük hozzá a fokhagymát, a köményt, a chilit, 1 sót, a borsot és a fahéjat.
Miután kevertünk rajta egyet, tegyük bele a paradicsompürét, a babot, a sütőtökpürét és a zöldség alaplét. Forraljuk össze, majd közepesen alacsony lángon lefedve, de időnként átkeverve főzzük körülbelül 20 percig. A levest végül sóval és borssal fűszerezzük.

Mindkét leveshez tálalhatunk tejfölt, reszelt cheddar sajtot, avokádót, pirított tökmaggot, vagy avokádót.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.