2015.08.10. 16:25:48 10519 303

Fogyókúrás ital lehet a vörösborból?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Este van, elfogyasztottuk a vacsorát, jól esne egy kis kényeztetés... Egy pohár jó minőségű vörösbor például egészen biztos, hogy kiváló választás. Segít levezetni a feszültséget és számtalan egészségügyi előnye mellé találtunk még egy indokot, amiért érdemes vörösbort fogyasztani!

Vörösbor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbor

Egy új kutatás szerint egy pohár vörösbor segíthet a zsírégetésben, tehát a fogyókúra alatt sem kell lemondani eme élvezetről. Sőt, akár egy-két edzést is kiválthatsz vele. Mindez a rezveratol nevű vegyületnek köszönhető, ami a polifenolok közé tartozik. A tanulmány szerint ez az anyag éppen olyan hatással van az izmokra és a szívre, mint a mozgás.

A rezveratolnak ezenkívül gyulladáscsökkentő hatása is van, sőt csökkentheti a vércukorszintet is.

Az eddig dokumentált kutatások szerint az, aki naponta megiszik egy pohár jó vörösbort elkerülheti az időskori elbutulást, a rákot, a szívbetegségeket és lassíthatja az öregedés folyamatát is. Ám, itt tényleg a minőség a fontos és nem a mennyiség! Ráadásul nem ajánlható mindenkinek.

A jelenlegi kutatás vezetője Jason Dyck úgy véli, hogy a felfedezés, mely szerint a vörösborban található rezveratol hasonló hatásokkal van a szervezetre, mint a sportolás, segíthet a fogyókúrában azoknak, akik a túlsúly következtében nehezen mozognak.

Mielőtt azonban erre alapozod a fogyókúrát, tudnod kell, hogy a kísérleteket eddig csak patkányokon végezték el, embereken még nem.

A vörösboron kívül a kékszőlő, az áfonya és az étcsoki is jócskán tartalmaz a vegyületből, így nem fontos bor formájában magunkhoz venni azt. Fő a változatosság, és az egészséges, kiegyensúlyozott étrend!

Forrás: huffingtonpost.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Így készül az esztétikus, nyári köröm

A gondozott, ápolt és esztétikus körmök nem csak az egészség, hanem a szépség és a jó közérzet szempontjából is mérvadónak bizonyulnak. Nem csoda hát, hogy a professzionális manikűr és a pedikűr szolgáltatások rendkívül nagy érdeklődésnek örvendenek. Egyre többen tartanak igényt a szakértelemmel és minőséggel egybekötött körömszolgáltatásokra, melytől megnyerőbbé formálhatják a megjelenésüket.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!