Gluténmentes, ropogós chia magos keksz
Gluténmentesen étkezel, vagy csak fontolgatod, hogy elhagyod a glutént az étrendedből, de aggódsz, milyen nehéz lesz az életed nélküle? Csak semmi pánik! Próbáld ki ezt az egyszerű, kókuszos, chia magos ropogós kekszet, az elfogyasztásakor fel sem tűnik majd, hogy nem búzalisztből készült.
Hozzávalók 16 db-hoz:
15 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 mk őrölt fahéj
1 ek chia mag
2 db tojásfehérje (nagy)
1 citrom reszelt héja
Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza)
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre. A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.
Forrás: Gizi receptjei