2021.07.30. 12:25:23 7075 218

Grillparti lesz? Ezekről semmiképp ne feledkezz meg!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időpont és a szuper receptek már megvannak a kerti sütögetéshez? Ne feledkezz meg a többi szükséges dologról sem, hogy a családi vagy baráti összejövetelen mindenki maradéktalanul jól érezze magát. Ezekkel az apróságokkal biztosan tiéd lesz az év grillpartija!

Grillparty – augusztus | Forrás: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillparty – augusztus | Forrás: 123rf.com

A kerti parti jóval kevesebb előkészülettel jár, mint egy beltéri összejövetel, hiszen hely van, nem kell előtte kitakarítani az egész házat, nem lesz tele minden mosatlan edényekkel mire a vendégek megérkeznek. Azért, még ha lazább is a grill parti a bentinél, van pár dolog, amire érdemes odafigyelni.

Minőségi grill, minőségi ízek?

A vendégek mennyiségéhez elegendő (de nem fölöslegesen nagy) grillre lesz szükségünk ahhoz, hogy ne tartson egy teljes napig a sütögetés, ne hűljön ki az első adag, mire elkészül a többi, és ne kelljen csoportokban ennünk, éheznünk, hanem mindenki időben, együtt láthasson a lakomához. A túl nagy grill pedig fölöslegesen sok anyagot és energiát igényel, tehát az sem feltétlen jó döntés. Hogy drága vagy olcsó készüléket veszünk, az szinte mindegy, a lényeg, hogy praktikus legyen, könnyen lehessen lecsukni, kinyitni, begyújtani. Egy olcsóbb is isteni ízeket tud varázsolni, ha például füstölőfát használunk sütéskor.

Legyen hová lepihenni!

Alapvetően a szalonnasütés akkor is remek, ha rönkökön ülünk, de egy hosszabb grillpartira jobb, ha kellemes kerti bútorral is készülünk. Lényeg, hogy kényelmes legyen, hiszen, ha fél óra után mindenkinek fáj mindene, akkor az elrontja és jócskán le is rövidíti a partit.

A napszúrás nem partikellék!

Ha természetes árnyék nem adott a kertben, be kell szereznünk valami árnyékolót, egy könnyen felállítható nyitott pavilont vagy éppen egy napernyőt. Praktikus, ha ez alá tesszük az asztalt is, hiszen tűző napon enni nem egészséges és nem is éppen komfortos. Ha nagyobb a területünk, válasszunk könnyen mozgatható árnyékoló elemet, hogy mindig a megfelelő oldalról tudjuk takarni a vendégeket a napsugarak elől. A grill közelében azonban ne legyen a tűzveszély kockázata miatt.

Hűtő a kertben

Gondolkozzunk alternatívákban az üdítők, gyümölcsök, italok hűtéséhez. Ezeknek jó lehet a jéggel feltöltött vödör, a pince, de akár a kútba is leengedhetjük, hogy hideg maradjon. Csak aztán tudjuk is visszahúzni!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...