2020.08.01. 17:47:27 8595 226

Gyerkőc érkezik – Vége a barátságoknak? 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az ember lányból feleség, majd anya lesz, nem csak benne, de körülötte is megváltoznak a dolgok. Teljesen új helyzetekkel találja szemben magát, teljesen új emberek veszik körül. Új ismeretségek köttethetnek, melyek akár barátsággá is alakulhatnak. És mi a helyzet a régi baráti kapcsolatokkal?

Gyerekszületés - barátság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszületés - barátság

Hát, ez egy elég necces kérdés. Mert van, hogy barátságok lazulhatnak meg, sőt, meg is szűnhetnek, ha az egyik fél anyuka lesz, a másik pedig úgy dönt, még vár a gyermekvállalással, vagy talán örökre ki is hagyja az életéből ezt a kalandot. Őszintén szólva, én ezeket furcsállom, mert attól, hogy valaki anya lesz, (jó esetben) az alapszemélyisége nem változik. Más lesz a prioritás, ez igaz, és valóban nem kapható olyan gyakran egy-egy baráti csevejre, mint korábban, de ha az egy őszinte barátság, akkor úgy gondolom, mindennek bele kell férnie.

Vagy mégsem?

Az általános tapasztalat sajnos nem ezt mutatja, hiszen sok barátság megszakad, ha a barátnők közül az egyik anyuka lesz. Mit tehet az újdonsült édesanya, hogy ez ne így legyen?

Felkészülni!

Sok múlhat azon, hogy a várandósság alatt hogyan készíted fel a barátaidat arra, hogy bizony, a Te időbeosztásod egy ideig nem lesz olyan rugalmas, mint eddig. De nyugtasd meg őket, hogy amint kicsit beáll a napirendetek, igyekszel több időt szánni rájuk. Lehet, hogy a baráti találkozók többnyire Nálatok zajlanak majd, vagy séta, játszóterezés közben, vagy éppen gyakoribb lesz a telefonos kommunikáció. Ha biztos lábakon áll egy barátság, ennek bele kell férnie. Aztán majd jönnek azok az esték is, amikor már apával is elvan a gyerkőc, és jöhet néhány csajos-beszélgetős óra.

Ne feledkezz meg róla!

Ha hív, ha ír, válaszolj, reagálj, ha csak néhány szóban, mondatban is. Pici gyerek mellett nehéz litániákat írni, és a történés is kevesebb bizonyos szempontból, de a lényeg, hogy figyelj a másikra, érdeklődj, reagálj!

Figyelj a témaválasztásra!

Ha egy mód van rá, ne mindig a gyerkőc legyen a téma. Sajnos meg kell értened, hogy a gyermektelen barátnődet ez nem köti le hosszú távon, bármilyen cukorgombóc is a babád. Hidd el, Neked is jót tesz, ha alkalmanként, legalább egy-egy beszélgetés erejéig elszakadsz a szülői léttől. Felfrissülsz, ami nagyon fontos a monoton hétköznapokon!

Figyelj magadra is!

Ha egy nőből anyuka lesz, bizony az addig szokásos énközpontúság megszűnik, és minden az apróság körül forog, legalábbis egy ideig. De meddig is? Ameddig az apróságnak igénye van rá? Vagy ameddig az anyuka hagyja? Igyekezz magadra is odafigyelni, ha úgy érzed, szükséged lenne egy baráti találkozóra, kérj segítséget a gyerekvigyázásban.

Kezdeményezz!

Ha úgy érzed, inkább a barátnőd az, aki ritkábban keres, nem válaszol, pedig neked nagyon is hiányzik a társasága, barátsága, ne légy rest megkeresni őt! Hívd fel, és légy vele őszinte! Mondd el, hogy bánt, hogy nem keres, hogy hiányzik neked. Meglehet, ő is így érez, csak nem akar Téged ezzel traktálni, mert úgy gondolja, hogy a pici mellett ez már neked nem fér bele. Ne hagyd, hogy a kölcsönös félreértés miatt menjen tönkre egy barátság!

Ötlet: babaszoba.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...