2022.11.26. 17:56:03 7081 247

Gyermeked végtelen hosszúságú ajándéklistával állt elő? Mentsd a helyzetet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fogadást merek kötni, hogy már most izzad a tenyered, ha arra gondolsz mivel lepd meg a gyermekedet karácsonykor. Gyerekünk korától és nemétől függetlenül az ünnepi időszakok minden szülő számára határozottan feszültséget jelentenek. Nem csak az anyagiak miatt teher az ajándékvásárlás. Minden évben más és más gondokkal, problémákkal nézünk szembe, amikor szeretnénk meglepni a család legkisebb tagjait.

Gyerekek a karácsonyi ajándékokkal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a karácsonyi ajándékokkal

Ma már olyan csábításnak és információáradatnak vannak kitéve a fiatalok, hogy szülő legyen a talpán, aki képes józan ésszel felmérni mivel használ és esetleg mivel árthat a gyerekének, ha megvásárolja. A gyermekek nem igazán értik még a pénz fogalmát, annak kezelését, és hajlamosak azt hinni, a “Jézuska” nem pénzért vásárolja az ajándékaikat. Még ha tudják is, hogy a szüleik szerzik be a karácsonyfa alá valót, azt gondolják az ehhez szükséges pénz is ott “terem” a fa alatt. Csak mi felnőttek tudjuk, hogy ez mennyire nehéz. Milyen kérdésekkel és problémákkal találja szemben magát egy szülő a karácsonyi ajándékvásárlás alatt? Nézzünk meg néhány ilyen helyzetet.

Az első, ami most szinte minden családot biztos, hogy nagyon érzékenyen érint, az az árak mértéke. Bármit is szeretne a gyerek, sok család nagyon meg kell nézze, azt a dolgot megengedheti-e magának, belefér-e a családi költségvetésbe. A második, ami fejtörést okoz egy szülőnek, hogy mennyi ajándékot vásároljon a gyermeknek ilyenkor. Egy gyerek, ha lelkesedik és álmodozik, nem igazán képes visszafogni magát.

Mi az az ésszerű középút, amire a felnőtt azt mondja, ez kevés, de ennyi meg már nagyon sok, ezt azért már nem tesszük a fa alá. Sok felnőtt élt gyermekkorában nagyon nehéz körülmények között. Most már biztos egzisztenciával és jó anyagi háttérrel rendelkezve szeretnék megadni gyermeküknek azt, ami nekik esetleg nem jutott a fa alatt és csak álmodoztak róla. Képesek túlzásba esni ilyenkor. Nem ártani akarnak a gyermeküknek, ez teljesen természetes, de mégis át tudnak esni a ló másik oldalára, ami már akár kárt is okozhat a gyermek pszichéjében.

A harmadik probléma a játékok minősége. Még a szülő is teljesen belezavarodik az óriási kínálatba, nehéz jól választani. Melyik játék annyira szép, hasznos és értelmes is, hogy ne csak a polcon porosodjon majd évekig? Mi tetszik valóban a gyermekünknek? Mi az, ami tényleg jó döntés? Ott állunk az áruházban, vagy online böngészünk és a pokolba kívánjuk néha az összes ünnepet, de ajándékostól. Igaz?

Mi a megoldás? Tervezzünk és válasszunk tudatosan ajándékot gyerekünk számára. Az első, hogy egész pontosan határozzuk meg az anyagi kereteinket, amit erre a célra szánunk. Ez a legfontosabb. Ne csábuljunk el, akkor sem, ha elragad bennünket a hév és legszívesebben mindent megvennénk a játákboltban. Maximum három dolgot vásároljunk egy adott ünnepre. Ehhez érdemes ragaszkodni. Ebbe az édesség nem számít bele, tehát, ha azt is hozzátesszük, akkor lehet ennyivel több.

A három dolgot úgy válasszuk ki, hogy ebből egy legyen az, amire a gyerek a legjobban vágyik és ezt meg is tudjuk venni neki. Mindegy, mi mit gondolunk erről. Ha haszontalannak tartjuk, nem a mi véleményünk számít. Ez valóban az Ő álomajándéka, amennyiben belefér a költségkeretbe.

A második ajándék a mi választásunk legyen. Ez lehet olyan, amit egyébként a gyerek kicsit nehezebben fogad el, de mi hasznosnak tartjuk. Társasjáték, iskolai, esetleg sporteszköz vagy könyv. A harmadik ajándék mindenképp élmény legyen. Lehetőleg az egész család számára. Ez mondjuk egy színház-, koncert-, cirkusz-, múzeum belépő, egy hétvégi közös utazás, vagy egy vacsora a kedvenc étteremben. Ha így állítjuk össze az ajándékokat, biztos a siker. Ez pedig gyakran nem is pénz kérdése. Ha jobban belegondolunk az álomajándékot megvehetjük gyermekünknek, de a másik kettőt mi magunk is elkészíthetjük, kitalálhatjuk. Például egy közös családi piknik a befagyott tó partján korizással megspékelve nem is kerül sokba, ugye?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...