Gyors őszi desszert – A sült alma, némi extrával
Imádnivaló ízekkel vár minket az ősz, úgyhogy ilyenkor még szívesebben töltjük az időt a konyhában. Előkerülhetnek a nehezebb fogások, a combosabb desszertek. Nem muszáj újabb recepteket kipróbálni, elég, ha a régieket dobjuk fel néhány plusz hozzávalóval. Mondjuk az ínycsiklandozó sült almáét!
Ennek hozzávalói:
4 db kisebb alma
2,5 dkg édes, omlós keksz
3 dkg étcsoki
1,5 dl almalé
1,5 dl karamelszósz
1,5 evőkanál mandulamag
A sütőt melegítsük 200 ⁰C-ra (hőlégkeverésest 180⁰C-ra). Az almák tetejét vágjuk le, majd magozzuk ki és állítsuk bele egy hőálló tálba. Locsoljuk meg az almalével, majd tömjük meg keksz- és csokidarabokkal, mandulával. Tegyük rá a tetejét és mehet a sütőbe fél órára. Áztassuk el ízlés szerint karamellszószban a tálalás előtt.
Forrás: essen-und-trinken.de