Gyümölcsös céklasaláta - Így csempészd a céklát a heti menübe!
A cékla kissé földes ízével nincs mindenki kibékülve, főként nyersen. Édeskés kiegészítőkkel viszont ízletes és vitamindús salátát készíthetünk belőle. Jól passzol hozzá például az alma és a szőlő is!
Gyümölcsös céklasaláta
Hozzávalók:
- 1 db cékla
- 2 db alma
- 1-2 fürt szőlő
2 marék dió
1-2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1-2 ek méz
- csipet só
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.
Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg. (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió) Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.
A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára.
Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com/2012/10/gyumolcsos-ceklasalata.html