2024.08.19. 17:40:21 5690 208

Ha nem csak a baba, de a barátság is hamis! – 3+1 intő jel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármennyire igyekszünk óvatosak lenni és hallgatni a 6.érzékünkre, nem egyszer futunk bele olyan ismeretségekbe, amik csalódást okoznak. Amikor annyira vágyunk egy őszinte barátságra, kapcsolatra, hogy már-már olyan tulajdonságokat is beleképzelünk a másikba, amivel nem is rendelkezik.

Hamis barát Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamis barát Fotó: 123rf.hu

A hamis barátok olyan emberek, akik úgy tesznek, mintha törődnének velünk, de valójában nem őszinték és megbízhatatlanok. Gyakran csak saját érdekeiket nézik, és kihasználják a barátságunkat, hogy előnyt szerezzenek. Az ilyen kapcsolatok nemcsak csalódást okozhatnak, hanem hosszú távon károsíthatják az önbizalmunkat és az emberi kapcsolatokba vetett hitünket.

Fontos, hogy felismerjük a hamis barátokat, és megtanuljuk, hogyan védhetjük meg magunkat tőlük. Fedezzük fel, milyen jelek árulkodnak a hamis barátokról, és hogyan kezelhetjük az ilyen helyzeteket!

  • Harc a lelke mindennek? Szerinte igen, a versengés a legfontosabb, és bármit mondasz, mesélsz neki, mindig igyekszik rákontrázni.

  • Utánozás majomszokás? Az lehet, de alkalmanként előfordulhat, ami még vicces is lehet. Ám ha túl gyakran fordul elő, és mintha a másik át akarná venni a szerepedet néha, akkor érdemes azon elgondolkoznod, hogy ez egy valódi barátság, esetleg a másiknak nincs is saját egyénisége, és a Tiédre pályázik. (Némi túlzással, persze!)

  • (Nem) veled örül? Pedig inkább támogatnia, biztatnia kellene, mert egy kudarc, csalódás után erre lenne szükséged? Biztos, hogy jó emberrel barátkozol?

  • Csak a másik sikere a siker? Megkaptad az új melót, a fizuemelést, egy új szerelem van a láthatáron, és azt hinnéd, ennek a barátod tiszta szívből örül? Nagyot csalódsz, amikor kiderül, hogy valójában inkább irigykedik a Te boldogságodra, és egyáltalán nem boldog attól, hogy neked valami összejött.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...