2023.03.02. 17:15:00 9021 303

Ha tavasz, akkor zöldségek! Retek különlegességek sütve és főzve
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jégcsap, a fekete, a hónapos és a vajretek mindenki által ismert és jószerével nyersen fogyasztott zöldségeink. Nem sokan szokták a retek féléket sütve vagy főzve fogyasztani, pedig ezek az ételek így is meglepően finomak.

Friss zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss zöldségek

A friss retek megjelenése a zöldségárusoknál a verőfényes tavasz ígéretét rejti magában. A retekben az időhiányos háziasszonyok egészséges és időt spóroló szövetségesre találhatnak. Hagymával párosítva tuti befutó!

Hagymás retekkrém

Hozzávalók:

15 db retek
1 kisebb vöröshagyma
1 marék metélőhagyma
250 gr túró
200 gr tejföl
bors és só ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát és a snidlinget is tisztítsuk meg, és aprítsuk kis darabokra. Ezeket keverjük össze a tejföllel és a túróval. Ezt a keveréket aztán jól fűszerezzük is meg.
A retket jó alaposan mossuk meg, majd reszeljük le. Mielőtt a többi hozzávalóhoz adjuk, csavarjuk ki a reszelt retekből a felesleges nedvességet.

A retket főzve vagy nyersen különböző salátákhoz adva, remekül feldobhatjuk azokat, míg savanyúságot is készíthetünk belőle. Amíg nem érkezik meg a melegebb időjárás, addig viszont a retket együk azon melegében!

Sült retek

Hozzávalók:

40 dkg retek
1 ek. olívaolaj
1 ek. leveskocka
2 közepes db újhagyma a zöldjével együtt
1 ek. szezámmag
1 tk. lenmag

Elkészítés:

A retket alaposan tisztítsuk meg és vágjuk le a héját. Ezután vágjuk fel negyedekre, és tegyük félre a gyökérzöldséget. A szezámmagot pirítsuk meg egy kisebb serpenyőben, majd merjük ki egy kisebb tálba. A leveskockát is pirítsuk meg egy kicsit, majd egy másik kis tálkába keverjük ki szósz állagúra egy kevés vízzel. A zöldhagymát pedig vágjuk fel vékony karikákra.
A serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd kezdjük el rajta sütni a retket. Néhány percnyi sütés után öntsük rá a szósz, és szórjuk mellé újhagymát is. A zöldségeket süssük ízlésünk szerint puhára, majd tálaláskor hintsük meg szezámmaggal, valamint lenmaggal.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így párosítsd a magyar borokat az ételekhez – szőlőtől a pohárig

Ma már beszéltünk a szőlőről, most pedig nézzük, mi lesz belőle, ha hagyjuk, hogy a borászok elvégezzék a maguk varázslatát. A magyar borvilág rendkívül gazdag és sokszínű: vulkanikus dűlők, napsütötte lankák és a Kárpát-medence különleges mikroklímája adja a boraink karakterét. De talán az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az: melyik borhoz mi illik a tányéron?

A nyár végének egyik legédesebb, fürtös ajándéka

Augusztus végén, szeptember elején a piacokon és a szőlőhegyeken egyaránt megjelenik a nyár egyik legszebb ajándéka: a szőlő. Amikor a forró napok lassan átadják helyüket a hűvösebb reggeleknek, és a levegőben megjelenik az ősz ígérete, a szőlő édes, zamatos íze minden falatban magával hozza a nyár esszenciáját. Most van az az időszak, amikor nemcsak frissen, hanem borok, mustok és különféle ételek alapanyagaként is ünnepelhetjük ezt a gyümölcsöt.

Búcsú egy újabb nyártól! – 4+1 inspiráló és vigasztaló gondolat a nyár utolsó napjaira

Van valami egészen különleges a nyár végében. Ahogy rövidülnek a nappalok, és a napfény már nem perzsel, csak simogat, úgy lopódzik be lassan a levegőbe egy kis nosztalgia. Még őrizzük a strandolások emlékét, a késő esti beszélgetéseket, a napbarnított bőr érzését… és közben már érezzük, hogy valami új van a küszöbön. Búcsút intünk a nyárnak, de nem szomorúan – inkább hálával a megélt pillanatokért.