2024.08.23. 12:32:05 4914 175

Hatékony módszerek az önfejlesztés és a jobb karrier érdekében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Az önfejlesztés sosem ér véget, a határ a csillagos ég!” - olvashattuk a Forbes egy korábbi cikkében a világ egyik legnagyobb nonprofit önképző szervezete, a Toastmasters International kapcsán. Már önmagában a kijelentés elolvasása is sokakat energiával, tettvággyal, motivációval tölthet el. Mielőtt azt gondolnánk, hogy a manapság egyre többet hangoztatott önismeret és önfejlesztés kérdése a modern kor szülötte, gondoljunk az ókori delphoi jósda méltán híres feliratára, mely arra ösztönözte az embereket, hogy ismerjék meg önmagukat.

Magabiztosan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magabiztosan

„Gnóthi seauthon”, ismerd meg saját magad - ekként szólt az ősi, bölcs buzdítás, mely azóta is aktuális, sőt, immár örökzölddé formálódott intelemként tartható számon. A több ezer évvel ezelőtt élő gondolkodók úgy vélték, hogy a világ megismeréséhez önmagunk megismerésén át vezet csak út. Nem meglepő kijelentés hát, hogy az önismeret kéz a kézben jár az önfejlesztés igényével. Az önismeret hosszú, egy teljes emberi életen át tartó izgalmas-kalandos folyamatában az érdeklődés középpontjában olyan kérdések állnak, mint: a milyen képességeim vannak, milyen dolgok/területek érdekelnek leginkább, hogyan birkózom meg a feszültségekkel, kudarcokkal, kihívásokkal; mik a vágyaim, a viselkedéseim összhangban vannak-e a szándékaimmal, milyen eszközök állnak a rendelkezésemre ahhoz, hogy megvalósítsam a céljaimat.

Az önismerettel együtt járó önfejlesztésnek olyan előnyeit tapasztalhatjuk meg, mint: a magánéleti és munkahelyi elégedettség, a minőségibb kapcsolatok, csökkenő stressz és szorongás, megnövekedett önbecsülés és önkép, eredményesebb élet. A folyamat során elkerülhetetlenül szembe kell néznünk a bennünket csiszoló magatartásbeli változásokkal, az értékek mellett a hibák felismerésével, a sikerek mellett pedig a kudarcok megtapasztalásával is. Ezek a tapasztalatok és felismerések segítenek jobban megérteni önmagunkat, gondolkodásunkat, viselkedésünket, személyiségjegyeinket. Az aktív önfejlesztés mindenképpen pozitív hatással van/lesz az élet minden területére.

A globális álláskereső platform, az Indeed javaslata szerint fontos, hogy rendszeresen olvassunk. A gyakoribb elmepallérozó tevékenység révén megfelelőbb stratégiai jövőképet alakíthatunk ki, amely kapaszkodót kínál számunkra az előrehaladásban. Olvasással bővíthető a szakértelem, megismerhetőek a külföldi szerzők és a különféle alternatív szempontok, esély nyílik egy új nyelv elsajátítására (mely által növelhetők a szakmai kapcsolatok is). A hagyományos könyvek mellett ma már tengernyi blog, weboldal, kiadvány áll a rendelkezésünkre. Mindemellett javasolt önként jelentkezni a cég által támogatott képzésekre, elsajátítani a versenyelőny megszerzéséhez szükséges készségeket, követni a szakma nóvumait, megfelelő időbeosztással élni, és új célokat tűzni ki magunk elé.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...