2023.10.12. 12:05:00 5175 209

Hess, karácsonyi díszek! Még tökszezon van, élvezzük ki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a minap a verőfényes őszi napsütésből beléptem az egyik élelmiszerlánc boltjába majdnem hanyatt estem. Vagy 150 darab, különböző márkájú csokimikulás nézett velem szembe a sor végi gondoláról. Értem én, hogy fogyasztói társadalom és kell a bevétel… de két hónappal előre? Az ismerőseimmel történő beszélgetések alkalmával megbizonyosodtam arról, hogy bizony mások is frusztrálónak találják azt, hogy az üzletek már ilyen korán elkezdik árusítani a karácsonyi kellékeket.

Téli dekor ősszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli dekor ősszel

Elterveztem tehát, hogy már csak azért is ki fogom élvezni az őszi szezont, anélkül hogy beleőrülnék a Mikulások és fenyődíszek látványába. Tarts velem te is, és éljünk a mában! Hol is van az a jóképű töklámpás?
Az október tele van az őszi szépségeivel, így rengeteg lehetőséget ad ez az időszak arra, hogy az évszakhoz kapcsolódjunk. Természetesen idejében el kell kezdeni beszerezni a karácsonyi ajándékokat, de az adventi díszeket és a Télapóra szánt ajándékokat teljesen ráérünk majd novemberben megvásárolni.

Októberben érdemes megejteni még a nagyobb közös családi kirándulásokat is, mert ugye ki tudja, meddig lesz kegyes velünk az időjárás. Avart rugdaló, jó nagyokat beszélgetős idők ezek, ahol a jó levegőn tölthetjük el együtt az időt.
Ha a szívünk és a lelkünk már felmelegedett, tartsunk tea vagy forró csoki szeánszokat! Hívjuk át a szeretteinket vagy a legközelebbi barátainkat, és vessük fel azt, hogy minden héten más rendezzen hasonló kis összejöveteleket. Az év végi hajrában már úgysem lesz sok időnk ilyen kötetlen és ráérős találkozásokra.

Október vége és november eleje, mintegy átmenetként az élőből a holtak világába, időszerűvé teszi az elhunyt szeretteinkről történő megemlékezést. Éppen ezért, ha ellenérzésünk volt eddig a Halloween ünnepével kapcsolatban, érdemes átgondolni, mert az amerikai cukormáz nélkül ez igenis jó alkalom arra, hogy mosolyogva (és esetleg táncolva) nosztalgiázzunk. A töklámpás pedig igenis jópofa dekoráció akkor is, ha nem öltözünk csontváznak.
Karácsonykor pedig hálát adhatunk azért, hogy van még kit szeretnünk. Ehhez pedig nem kell a sokadik színű gömbkészlet és a százezres értékű ajándékok sem.
Számomra ugyanis egyre fontosabb az, hogy értékelni tudjuk az aktuális évszakot és az ahhoz kapcsolódó ünnepeket, ahelyett, hogy a kereskedelemből és a reklámokból felénk érkező nyomásnak tennénk eleget.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...