Hogy kerül a tejszín a fagyasztóba? – Hát így!
A fagyasztó nagy találmány, mert segítségével bespájzolhatunk húsból, zöldségből, gyümölcsből. De akár a vasárnapi húsleves maradéka is landolhat a hidegen. Sőt, a felvert tojásfehérje lefagyasztásáról is hallottunk már.
Ha éppen a tejszín, vagy az abból készült tejszínhab tárolásával akadtak problémáid, akkor a hűtő fagyasztórekesze itt is segítségedre lesz! Íme, a lehetőségek tejszínfagyasztás esetén!
Mehet egyben is!
Ha még nincs felbontva a tejszín, akár dobozostól is rakhatod a fagyasztóba. Azt jó, ha tudod, hogy a lefagyasztott, majd felengedett tejszínből már nem tudsz olyan kemény habot verni! Azért 3 hónapon belül igyekezz felhasználni a lefagyasztott adagot!
Kis adagokban!
Ha a felvert tejszínhab maradt meg, kis adagokba kinyomva tudod lefagyasztani és később felhasználni. Általában 3 hónapig bírja így, de ha díszítésre szánod a kis adagokat, akkor 1-2 hónapon belül használd fel!
Vedd hasznát a jégkockatartónak ilyenkor is!
Ha már felbontott, de még fel nem vert tejszínmaradékod van, töltögesd jégkockatartóba és szükség esetén vedd elő az aktuálisan szükséges mennyiséget! Nagyjából 3 hónapig tarthatod így a fagyasztóban a maradékot is.
Forrás: brigitte.de