2016.12.02. 15:00:45 12840 322

Hogyan élj együtt egy gyűlölt munkával?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajon meg lehet szeretni azt a munkát is, amit utálni vélünk? Vagy legalább eljuthatunk arra a szintre, hogy reggelente ne undorral menjünk be a munkahelyünkre? A válasz jobb, ha igen, mert valószínűleg magasabb azoknak a száma, akik nem érzik annyira otthon magukat a munkájukban, mint azoknak, akik imádják a melóhelyüket. De hogyan érheted el legalább a semleges szintet?

Stresszlabda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stresszlabda

A webmd.com összeszedett egy sor tanácsot, melyek segíthetnek abban, hogy ne érezd magad nyomorultul nap, mint nap. Az első tanácsuk a legfontosabb: Ha nem változtathatod meg a munkád, akkor változtass a hozzáállásodon! Lássuk hogyan?

1. Legyen egy örömteli napi rutinod

Figyeld meg nap, mint nap milyen apró dolgok kísérik a munkádat. Út keresztül a Margit hídon, reggeli kávé a kollégákkal, ebédszünet desszerttel, cigiszünetek? Gyűjts össze minél több ilyen momentumot, majd próbáld meg tudatosan megélni őket, és örülj ezeknek mindennap.

2. Élvezd a társaságot!

Kialakultak baráti kapcsolatok a munkahelyen? Értékeld ezeket! Használj ki minden lehetőséget a kapcsolódásra, illetve próbálj kapcsolati tőkét gyűjteni a munkahelyed által. Ha más pozitívuma nincs is annak, hogy egy multinál dolgozol, legalább ezt aknázd ki rendesen! A munkán kívül is találkozhatsz kollégáiddal, ekkor kibeszélhetitek magatokat, és levezethetitek a feszültséget. Szervezzetek közös sportolást, evés-ivást.

3. Fedezd fel a munkád kreatív részeit

Minden munka lehet egy idő után szalagmunka, amikor már rutinszerűen végzed. Ugyanígy minden munkában meg lehet találni a szabadságot, illetve a kreativitást, az alkotói szabadságot, legyen az az írószerek elrendezése egy adminisztratív jellegű munka mellett, vagy a képzelet szárnyalása egy valóban favágó, figyelmet annyira nem igénylő munka mellett. Ha megvan miben élheted néha ki magad, keríts rá lehetőséget, hogy rendszeresen űzhesd.

Ha végképp nem találsz semmi szépséget a munkádban, akkor koncentrálj arra, hogy mivel töltheted el a szabadidődet, hogy elegendő élményt gyűjts, és ezt a munkád teszi lehetővé… Egy szóval van az a pénz, amiért megéri, hogy itt dolgozol, adj hálát érte… Hiszen utazni, enni, inni, programokat szervezni, barátokkal összejárni nagyszerű! A munka pedig szükséges ehhez.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.