2015.10.23. 08:00:00 16741 278

Hogyan készíts ízesített vizet házilag?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ízesített ásványvíz tulajdonképpen nem sokkal jobb, mint bármelyik cukros üdítő, hiszen ezeket is teletömik cukorral vagy édesítőszerrel és aromákkal. Házilag viszont valóban fantasztikus ízesített ásványvizeket készíthetsz.

Ízesített víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízesített víz

A folyadékbevitel nagyon fontos dolog, és ennek a legjobb formája a víz. Ezt azonban nagyon hamar meg lehet unni... A gyógyteákkal, a zöld tea, a frissen facsart gyümölcslé egészséges alternatíva lehet, de ezeket sem lehet vég nélkül inni. A házi készítésű ízesített víz remek megoldást nyújthat. A limonádéval ellentétben nem facsarjuk bele a citrusféléket a vízbe és cukrot sem adunk hozzá, a vízben csak sejtelmesen lesznek jelen az ízek, bár van olyan kombináció, ahol erőteljsebb ízeket is várhatunk.

Így készítsd el!

A vízet különböző zöldfűszerekkel és más fűszerekkel, valamint gyümölcsökkel ízletes frissítővé változtathatod. Íme néhány ötlet az ízesítéshez:

  • Friss zöld fűszerek: rozmaring, kakukkfű, menta, bazsalikom, petrezselyem
  • Fűszerek: fahéj rúd, kardamom, friss gyömbér, vanília
  • Ehető virágok: rózsa, levendula, hibiszkusz stb.
  • Gyümölcsök: alma, körte, citrusok, friss és fagyasztott bogyós gyümölcsök
  • Zöldségek: uborka, zeller, sárgarépa
  1. Válaszd ki a hozzávalókat a kívánt ízesítéshez, mosd meg őket alaposan, majd vágd nagyon vékony szeletekre, illetve kicsi darabokra.
  2. Tedd őket egy kancsó aljába.
  3. Öntsd fel hideg vízzel (csapvíz is jó), majd várj türelemmel.

A citrusok íze nagyon hamar átjárja a vizet, a bogyós gyümölcsöknek kell pár óra (ezek meg is színezik a vizet), a fűszerek közül van, amelyik hamar érezhető valamelyiknek több idő kell.

A vizet érdemes a hűtőben tárolni, főleg, ha nem fogyasztod el azonnal. A hozzávalókat még 1-2-szer felöntheted vízzel, de nem lesz olyan erős az ízük már. Természetesen a végén elfogyaszthatod a gyümölcsöket is.

Csak egészséges és friss gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket használj!

Egy-két ötlet az ízek kombinálásához:

  • zöld alma-málna-rozmaring
  • ananász-uborka-menta
  • kiwi-szeder
  • narancs-fahéj
  • bazsalikom-lime
  • citrom-gyömbér
  • citrom-levendula
  • mangó-ananász-menta

Forrás: hellonatural.co

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.