2022.03.31. 08:33:01 5707 190

Hogyan lehet felújítani alacsony költségvetésből?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretne saját lakásba költözni, de az emelkedő ingatlanárak miatt nincs elég pénze álmai lakására? A megoldás egy hosszú távú felújítás lehet, nagyrészt önerővel. De hogyan is kell csinálni?

Megtalálod a megoldást - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtalálod a megoldást

A jelenlegi állapot és a rekonstrukciós terv vizsgálata

Minden felújítást meg kell előznie az ingatlan jelenlegi állapotának elemzésének. Segít felfedezni, hogy az épület mely részei használhatók tovább, és melyek azok, amelyek felújításra szorulnak.

A régebbi lakásokban például általában kicserélik az elektromos vezetékeket. Az alumíniumvezetékek helyett az általánosan használt rézvezetékek kerülnek beépítésre. A lefolyók, vízvezetékek és gázvezetékek cseréjére is szükség lehet. A vakolás és a padlóburkolás külön kategóriát képez. Tervezze meg tehát az egyes feladatokat a prioritásoknak megfelelően. Ezután készítsen egy ütemtervet a munkálatokról és egy költségvetési becslést.

Költözzön be, védje a bútorokat és a háztartási gépeket

Mivel ez egy hosszú távú, önerőből történő felújítás, feltételezhető, hogy Ön egyidejűleg az ingatlanban fog lakni. Ha például a szülőktől külön él, akkor megfizethetetlenül drága lenne egy másik lakást bérelni, ahol a felújítás ideje alatt tartózkodhatna.

Ebben az esetben valószínűleg szobáról szobára fogja felújítani a lakást. Inkább az Ön belátására van bízva, hogy hol kezdi - akár a fürdőszobában és a WC-ben, vagy esetleg a hálószobában és a nappaliban.

Mindenesetre először minden berendezést ki kell vinnie a helyiségből. Ha a padlóburkolatot nem kívánja kicserélni, a nehéz bútorok áthelyezése a szoba közepére szintén egy lehetőség. Figyeljen oda, hogy védje a bútorokat - a nappali falát, a kanapét, a foteleket, az ágyat, az asztalt, a székeket - a szennyeződésektől. A legjobb megoldás, ha mindent egy műanyag zacskóba csomagol, amelyet hermetikusan lezár.

De ne feledkezzünk meg magáról a padlóról sem. Akár műanyagot, akár festékfedő fóliát választ, ez a lépés sok gondot takarít meg a későbbi takarítás során. Ha tényleg csak festeni akar, a műanyag is megteszi. Ha nagyobb igénybevételt jelentő munkát végez, jobban jár a fóliával. De egy bolyhos régi szőnyeg vagy takaró is megteszi. A cél a padló védelme a mechanikai sérülésektől és a por csökkentése.

A legtöbb dolgot maga is meg tudja csinálni, de nem éri meg a kockázatot.

Az átlagos ezermester a munka nagy részét maga is el tudja végezni. Mielőtt azonban belevágna, konzultáljon egy tapasztaltabb személlyel. Nem feltétlenül kell, hogy a szakterület szakemberei legyenek, az idősebb családtagok és a munkahelyi kollégák is adhatnak jó tanácsokat.

Számos jó tippet találhat a szaklapokban és az internetes portálokon is. Ugyanakkor jól kell tudni dolgozni az információkkal. Nem jelenthet gondot a szobák átalakítása, a világítás cseréje vagy új csempék felszerelése. Azonban óvatosnak kell lenni az elektromossággal, árammal, a vízvezetékekkel és a gázkészülékekkel - ezekben az esetekben a munkát mindig tapasztalt szakemberrel kell elvégeztetni, aki képes elvégezni a munkát. Soha nem szabad spórolni a biztonságon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.