2021.10.05. 17:51:07 12886 303

Hogyan végezzen nyirokmasszázst, és takarítson meg több tízezer forintot saját maga masszőreként?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Feljegyzések szerint a masszázsterápiát már az ókori görögök és egyiptomiak is alkalmazták. A keleti hagyományos orvoslás része a masszázs, hiszen igen hamar felismerték a masszírozó mozdulatok testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásait. A masszázs nagyon hatékony lehet bizonyos betegségek és egészségügyi állapotok kezelésében, mint például az álmatlanság, izomfájdalom, magas vérnyomás, depresszió, stressz vagy a szorongás. A masszázsnak számos előnye van . Többek között fokozza az ízületek rugalmasságát és mobilitását, jót tesz a mentális egészségnek, élénkíti a vérkeringést, csökkenti a stresszhormonok szintjét és a nyirokkeringésre is stimuláló hatással van. Többféle típusa létezik. Az egyik ilyen a nyirokmasszázs. Megmutatjuk, hogy milyen előnyei vannak és miért érdemes otthon, saját magunknak is elvégezni.

Masszázs otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Masszázs otthon

Masszázstípusok és nyirokmasszázs

Számos masszázs fajta létezik. Az egyik legismertebb az emberek körében a gyógymasszázs, de a legrégebbinek, legősibbnek talán a thai masszázs számít. Milyen masszázs típusok közül választhatunk még? Ilyen például a lávaköves masszázs, a svédmasszázs, a talpmasszázs, a frissítő masszázs, a cellulit masszázs, az aromamasszázs, az energetizáló masszázs, a kötőszöveti masszázs, a pihentető masszázs, a mézes masszázs, a vitalizáló vagy éppen a nyirokmasszázs.

A nyirokrendszer feladata, hogy egyrészt kiszűrje, másrészt eltávolítsa a szervezetből a felesleges méreganyagokat és a folyadékot. A nyirokrendszer és az immunrendszer működése szorosan összefügg, hiszen ha a nyirokrendszerünk optimálisan működik, akkor az immunrendszerünkkel sem lesz probléma. A nyirokrendszert nyirokcsomók alkotják, amelyeket az úgynevezett nyirokerek kötnek össze. A nyirokcsomók a test számos részében megtalálhatók. Amennyiben a nyirokcsomók működését valami meggátolja, abban az esetben a folyadék felhalmozódhat a testünkben, ami ödémát, azaz duzzanatot okoz. Ezt nevezzük nyirok ödémának. A nyirokrendszernek nem csak az a feladata, hogy a testünkben szabályozza a folyadékszintet, hanem az is, hogy a szervezetünkbe kerülő idegen anyagokat, méreganyagokat felismerje, beazonosítsa és reagáljon azokra.

Egyes masszázsterapeuták nyirokmasszázst is alkalmaznak. Ennek során a masszőrnyomást és különféle mozdulatokat alkalmaz a nyirokkeringés serkentésére, a nyirokfolyadék mozgatására. Ennek hatására a nyirokrendszer megkezdi hatékony munkáját, melynek hatására a nyirokrendszer ismét egészségesen fog működni. A nyirokmasszázsnak a fentieken túl, számtalan más előnye is van . Fokozza az immunitást, ami segít a szervezetnek a fertőzések és a betegségek leküzdésében. Csökkenti a vízvisszatartást is, ezzel megelőzhetjük a daganatok kialakulását.. Nyirokmasszázs hatására csökkenhet a migrén kialakulásának esélye, ellenben fokozódik a vérkeringés.

A nyirokrendszer működésének helyreállításával csökken a szorongás és a stressz, sokkal energikusabbak leszünk és nem érezzük magunkat állandóan fáradtnak. A méregtelenítés hatására a bőr is sokkal rugalmasabb és élettel telibb lesz. Csökken a szem alatti puffadás, illetve kevésbé láthatóak lesznek az arcon a ráncok és a finom vonalak. A nyirokmasszázs ajánlható azoknak, akik gyakran szenvednek álmatlanságtól, fáradtságtól, ödémától, stressztől, ízületi gyulladás vagy emésztési problémák kínozzák, illetve egyes bőrbetegségekben szenvedők számára is javasolt ez a típusú masszázsterápia.

A nyirokrendszer egészségi állapotának fenntartása történhet orvosi rendelőben és masszázsszalonban is, de mi magunk is elvégezhetjük, hiszen az otthoni kezelés fenntartó kezelés is egyben. A nyirokmasszázs technikáit tehát önmagunkon is alkalmazhatjuk, de az ödéma kialakulása ellen mi magunk is sokat tehetünk, mégpedig az egészséges életmóddal, például rendszeres testmozgással és egészséges táplálkozással. Önmagunkon, saját kezünkkel is végezhetünk nyirokmasszázst.

A nyirokmasszázst több testrészen is alkalmazhatjuk, például az arcon, a nyakon, a tarkón, a karokon, a hason, a csípőn, a derékon, a lábakon, a háton. A nyirokmasszázs többféle alap fogásból áll, mint állókör, csavaró fogás, pumpa, kombinált fogás. Nagyon fontos, hogy elsajátítsuk ezeknek a mozdulatoknak az irányát, intenzitását, gyakoriságát és sorrendjét. Ezeket a fogásokat csakis felületesen és gyengéden lehet végezni és csakis a megfelelő sorrendben alkalmazhatók.

A nyirokmasszázst vagy más néven, a nyirokdrenázst rendszeresen, akár mindennap is alkalmazhatjuk, hiszen semmiféle káros mellékhatása nem ismeret. A masszázs elvégzésében a masszázsolajok lehetnek a segítségünkre. Legfőképpen a nyirokstimuláló, a nyirok tonizáló és azok az olajak, amelyek a nyirok megtisztításában aktívan részt vesznek.
Különféle gépek és elektroterápiás eszközök is léteznek, amelyekkel szintén végezhetünk önmagunkon nyirokmasszázst. Mielőtt nekikezdünk a nyirokmasszázsnak, kulcsfontosságú, hogy egy képzett masszőrtől megtanuljuk a megfelelő fogásokat és lépéseket.

Ha pedig masszőrként szeretnénk nyirok kezelést végezni, akkor bizonyára már minden tudással fel vagyunk készülve, így már csak a megfelelő masszázságyak között kell válogatni, hogy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsuk a vendégeinknek. Szalonunkba választhatunk összecsukható, fix akár elektromos masszázságyat is.
Amennyiben a köpölyözés ismeretével is rendelkezünk, akkor pedig a köpölyözők sem maradhatnak ki a masszőrkellékeink közül. Amelyek készülhetnek gumiból, szilikonból illetve üvegből. A köpölyözőket készletként és külön darabokban is megvásárolhatjuk, mégpedig különböző méretben és színben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...