Hozd ki a narancsodból a legtöbbet!
Ki ne szeretné a frissen facsart narancslevet! Íze, illata, vitamintartalma legyőzhetetlen! Nálunk csak nem olyan régen kapott fontos szerepet a citrusfacsaró, főként citromhoz használjuk. De néha-néha azért kedvet kapunk egy kis narancsléhez is, úgyhogy bőszen facsarunk!:-)
Ugyan nem minden nap, mert azért az egy kicsit költséges lenne, és pöttyet fárasztó is, mivel nem elektromos a facsarónk. De ha mégis nekiállunk házilag narancslevet készíteni, akkor aztán igyekszünk az utolsó cseppig kipréselni a levet minden gyümölcsből. Sajnos, nem mindig jön össze, hiába igyekszem, az értékes gyümölcshús, és közte a lé egy része is a héjban marad. Sajnos, citrommal is jártam már így.
Váltsunk dobozosra?
Semmiképpen, inkább vessük be a következő trükköt, hogy az utolsó cseppig ki tudjuk facsarni az egzotikus gyümölcsünket! Hiszen minden cseppje kincs!
Meleget neki!
Még a facsarás előtt mártsuk forró vízbe a gyümölcsöt, néhány másodpercre. Esetleg forró víz helyett a mikróba is betehetjük, de én maradnék a természetesebb módszernél. A meleg hatására a gyümölcshús, a gyümölcs belső része fellazul, és könnyebben kijön a benne lévő értékes nedű!
Forrás: haushaltstipps.net