2015.07.18. 08:31:14 12834 285

Hűtsd le magad jegeskávéval! – Különleges receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ami télen a forró csoki, az nyáron a jegeskávé. Hiszen a fekete ital felpörget, a hideg vaníliafagyi felfrissít, az édesen keserű nedű és az isteni tejszínhab pedig garantáltan jobb kedvre derít. Ha otthon is elkészítenéd, sőt, meg is bolondítanád a jeges csodát, akkor most figyelj!:-)

Jegeskávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jegeskávé

Kezdjük az elején

Ha egyelőre a kávézók jegeskávé kínálatát kóstoltad, ám most összeszedted a bátorságod, hogy otthon is elkészítsd, akkor így állj neki:

Fejenként kell hozzá:

  • 2 gombóc vaníliafagyi

  • Cukor (vagy édesítő, esetleg méz)

  • Tej ízlés szerint

  • Kakaópor

  • Tejszín

  • És persze kávé, kávé, kávé

Főzd le a kávét a szokásos módon, ízesítsd cukorral, tejjel, és hűtsd le. Egy hosszú pohárba dobd bele a vaníliafagyit, önts rá a kávét, és ha még kell, tejet. A tejszínt verd kemény habbá, majd mehet a kávéd tetejére. Erre egy pici kakaó (esetleg fahéj) és jöhet a lazulás!:-)

Ha szeretnéd…

… hogy picit „szédítőbb” legyen a jegeskávéd

Ne légy rest, bolondítsd meg egy kis alkohollal. Persze, ne a legutóbbi baráti, családi "összeröffenésre" beszerzett házi pálinkával próbálkozz! Maradjunk ugyan a töménynél, de válasszunk valami inkább idevágót. Mondjuk a finom krémlikőrök nem annyira erősek, de képesek feldobni a kávénkat és a hangulatunkat is. Hogy mandula-, whiskey-, vagy kávélikőr, vagy egy finom alkoholos narancs- vagy meggy ital, netán konyak, vagy egy kis rum kerül a hideg italodba, az már a Te döntésed.

… hogy gyümölcsösebb élményben legyen részed

Habár az eperszezonnak már vége, ám ha mégis akadnak rejtett tartalékaid, ezt feltétlenül próbáld ki: fejenként néhány szem epret vágj fel kis darabokra, ízlés szerint meg is cukrozhatod és dobd a vaníliafagyihoz. A folyamat többi része már ugyanaz, mint a hagyományos receptnél. De ha kicsit egzotikusabbra vágysz, ugyanezt eljátszhatod ananásszal is: a hideg kávét keverd össze fél pohárka ananászlével és öntsd rá a fagyira. Ha halmoznád az élvezetet, tegyél a „mixbe” ananászkockákat.

… tovább fokozni az élményt

Akkor mondjuk próbálj ki a vanília helyett más ízeket is! Egy kis csoki-, mandula-, esetleg eperfagyi a kávédba? Jöhet? Naná!

… hogy valami igazán különlegeset hörpölhess jegeskávé gyanánt

Hogy még mivel bolondítod meg a kávédat, annak szinte csak a fantáziád szab határt. Őrölt mandula? A kedvenc színes cukorkád? Egy kis karamell? Reszelt csoki? Jöhet minden, amit csak szeretsz! Sőt, nyugodtan játssz a fűszerekkel is! Kakaó helyett, vagy mellé jöhet a fahéj, de a bevállalósok kipróbálhatják a chilit is!;-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.