2015.08.01. 08:28:30 10024 258

Hűtsd magad chilipaprikával! – Tessék?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük a nyarat, sőt, imádjuk, mert vízpart, meg szabadság meg minden. De szépségei ellenére, azért, hogy megkukulunk a napokig tartó kánikulában, valahogy nem vagyunk oda. Nincs az a vízmennyiség, amit ne tudnánk meginni és legszívesebben egész nap a zuhany alatt állnánk. De most itt egy forradalmi megoldás!

Chilipaprika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilipaprika

Ennek neve a chilipaprika, jobban mondva az annak csípősségét okozó kapszaicin. Ha chilipaprikát eszel, forróság önt el, amelytől beindul a verejtékképződés. Az meg ugye hűt…

Mindegy a hogyan

Hogy hogy fogyasztod, az már csak a Te döntésed: eheted nyersen (így nagyjából egy hétig áll el a hűtődben) is, de bejuttathatod szárított formában is a szervezetedbe. Tartósíthatod olajban, de savanyíthatod is.

Használd fel!

De készíthetsz belőle finom szószt is. A vietnámi mondjuk így néz ki: A chilit keverd össze felaprított újhagymával, fokhagymával, ecettel, halszósszal, langyos vízzel és ízesítsd lime-mal, cukorral.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.